To je to što me zanima!

Mršić: Izgledali su kao da su s drugog planeta, mi kao juniori

Veljko Mršić i Luka Babić razloge visokog poraza od Unicaje u Málagi (90-67) vidi u činjenici što su domaćini pokupili čak 19 od 33 lopte pod košem njihove momčadi
Vidi originalni članak

Izgledali su kao da su s drugog planeta, kao da igra seniorska protiv juniorske momčadi, rekao je nakon teškog poraza kod Unicaje u Málagi (90-67) trener Cedevite Veljko Mršić.

Domaćin je u 3. kolu Topa 16 Eurolige pod svaku cijenu želio što prije riješiti utakmicu. Najbolje se njihova želja za pobjedom vidi u podatku da su od 33 lopte koje su se odbile pod košem Zagrepčana čak 19 otišle u ruke Andalužana.

- Upozoravali smo na to. Jedna je stvar što su oni fizički dominantniji i atletski moćniji i skočniji, a druga je što mi drugu utakmicu zaredom igramo bez energije i koncentracije. Nemamo osnovnih elemenata da igramo košarku na ovom nivou i to ćemo promijeniti pod hitno - pokušao je naći razloge poraza Mršić.

Naljutile su ga slabije predstave nekih pojedinaca iako nije htio otkriti o komu se radi. Vjerojatno se ta poruka ticala Henryja Walkera, koji je u zadnje dvije utakmice promašio svih deset šuteva za tricu, a netom prije dobio je produljenje ugovora do kraja sezone.

- Neću dozvoliti da bilo tko naruši rezultat jer nije u stanju pratiti nivo utakmice. Neka se dovedu na nivo na kojem trebaju biti pa će igrati. Ako treba, igrat ćemo sa sedam-osam igrača - rezolutan je bio Mršić za kraj.

Trener Cedevite vjerojatno nije mislio na Luku Babića, prvog strijelca utakmice s 24 poena, od čega su četiri bile trice, u 30 minuta na parketu Palacio de Deportes José María Martín Carpena u Málagi.

- Znali smo da će biti teško, da su najbolja momčad u obrambenim skokovima u ligi, ali nedopustivo je da imaju 19 napadačkih skokova protiv nas. To je ključ ovoga poraza - rekao je Babić pa nastavio:

- Kad toliko puta skoče u napadu, otvori im se šut i dosta toga. Ovaj je poraz naša krivica, to se više ne smije ponavljati. Ipak je ovo Top 16, znali smo što nas čeka.

Hrvatski prvak u stalnom je pokretu, putovanja su uobičajena za takav nivo košarke u kojem se Cedevita nalazi pa Babić ne želi tu nalaziti alibi za lošu igru.

- Htjeli smo proći u Top 16 i nema plakanja zbog toga. Želimo se što prije vratiti u ritam kakav smo imali prije ove zadnje dvije utakmice koje smo izgubili - rekao je i za kraj poručio:

- Nismo mi zaboravili igrati, samo trebamo skupiti glave i nastaviti dalje sa samopouzdanjem.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • prolaznik 15.01.2016.

    gube oni u nedjelju od Zadra

  • hallen 15.01.2016.

    izuzetno odbojan tedeschijev tajkunski klub! želim im što više poraza!

  • čarli367 15.01.2016.

    ima vremena za njih još su mladi, uigrat će se, ali ćim se neki posebno istakne ode on u veći klub.

Komentiraj...
Vidi sve komentare