To je to što me zanima!

'Mrtva' tišina na stadionu u Genovi: 43 minute za 43 žrtve

Prije gotovo dva tjedna svijet je potresla vijest o rušenju vijadukta u Genovi u kojem je smrtno stradalo 43 ljudi. Navijači Genoe su na utakmici protiv Empolija odali počast žrtvama
Vidi originalni članak

Sablasna tišina vladala je u nedjelju punih 43 minute na stadionu Luigi Ferraris. Navijači talijanske Genoe odali su počast smrtno stradalim žrtvama u rušenju vijadukta koji je zavio u crno Italiju prije gotovo dva tjedna.

Zbog ove tragedije, tada su odgođene utakmice Serie A, koje su trebali igrati Genoa i Sampdoria, a u nedjeljnoj utakmici Genoe protiv Empolija, domaći navijači napravili su predivnu gestu.

Na početku susreta pročitan je proglas kojim je započela minuta šutnje za 'svako dijete, radnika, studenta, oca i majku koji više nisu s nama'.

A nakon toga, neviđene scene. Na inicijativu navijača Genoe uslijedile su 43 minute 'mrtve' tišine, kako bi se odala počast svakome od 43 poginulih žrtava u ovoj katastrofalnoj nesreći.

Osim toga, navijači su sve uobičajene transparente okrenuli naopako, a samo one posvećene stradalima i njihovim obiteljima držali su uspravno. 

Naravno, i igrači su na svoj način odali počast preminulima. Na zagrijavanje su istrčali u majicama s natpisom 'Genova u srcu', a kapetan Genoe Domenico Criscito, koji je i sam mogao biti jedna od žrtava, jer je isti taj most prešao tek 10 minuta prije katastrofe, na teren je izašao u pratnji dječaka čiji je otac, i veliki navijač Genoe, poginuo u nesreći.

Jedini trenuci kada je tišina prekinuta bila su kod oba gola Genoe, u 6. i 18. minuti, a kod oba je asistent bio upravo Criscito. Nakon 43 minute, navijači su glasno počeli skandirati 'Genoa, Genoa', a na semaforu su bila ispisana imena svih žrtava.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lavlje srce 68 27.08.2018.

    Da ti srce stane.Naježio sam se Bandiču daj se angažiraj oko naših mostova u Zagrebu koliko sam pročitao da su 6 u defektu da nam se nebi dogodila ista tragedija.

  • EvEvil 27.08.2018.

    43 minute sa žrtvama nesreće na pameti... Oba gola im mogu biti u/na čast! Respect

  • Golfgti230 27.08.2018.

    Da ti srce pukne !!! Katastrofa zašto i bez veze toliko ljudi poginu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare