Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Mrtva' tišina na stadionu u Genovi: 43 minute za 43 žrtve

'Mrtva' tišina na stadionu u Genovi: 43 minute za 43 žrtve
1

Prije gotovo dva tjedna svijet je potresla vijest o rušenju vijadukta u Genovi u kojem je smrtno stradalo 43 ljudi. Navijači Genoe su na utakmici protiv Empolija odali počast žrtvama

VIDEO

Sablasna tišina vladala je u nedjelju punih 43 minute na stadionu Luigi Ferraris. Navijači talijanske Genoe odali su počast smrtno stradalim žrtvama u rušenju vijadukta koji je zavio u crno Italiju prije gotovo dva tjedna.

Zbog ove tragedije, tada su odgođene utakmice Serie A, koje su trebali igrati Genoa i Sampdoria, a u nedjeljnoj utakmici Genoe protiv Empolija, domaći navijači napravili su predivnu gestu.

Na početku susreta pročitan je proglas kojim je započela minuta šutnje za 'svako dijete, radnika, studenta, oca i majku koji više nisu s nama'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A nakon toga, neviđene scene. Na inicijativu navijača Genoe uslijedile su 43 minute 'mrtve' tišine, kako bi se odala počast svakome od 43 poginulih žrtava u ovoj katastrofalnoj nesreći.

Osim toga, navijači su sve uobičajene transparente okrenuli naopako, a samo one posvećene stradalima i njihovim obiteljima držali su uspravno. 

Naravno, i igrači su na svoj način odali počast preminulima. Na zagrijavanje su istrčali u majicama s natpisom 'Genova u srcu', a kapetan Genoe Domenico Criscito, koji je i sam mogao biti jedna od žrtava, jer je isti taj most prešao tek 10 minuta prije katastrofe, na teren je izašao u pratnji dječaka čiji je otac, i veliki navijač Genoe, poginuo u nesreći.

Jedini trenuci kada je tišina prekinuta bila su kod oba gola Genoe, u 6. i 18. minuti, a kod oba je asistent bio upravo Criscito. Nakon 43 minute, navijači su glasno počeli skandirati 'Genoa, Genoa', a na semaforu su bila ispisana imena svih žrtava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener