To je to što me zanima!

Mustedanagić: Rossi je ikona! Čudesan igrač, pratili smo kako se zagrijava, dolazi na stadion

Dinamo je u sezoni 1979/80. u 1. kolu Kupa Uefe zaigrao protiv Perugije čije je boje, barem u maksimirskoj utakmici, branio jedan od najvećih talijanskih nogometaša svih vremena...
Vidi originalni članak

Nogometni svijet ostao je bez još jedne velike ikone, od neizlječive bolesti u 64. godini napustio nas je Paolo Rossi. Sigurno, jedan od najvećih talijanskih nogometaša svih vremena, najbolji strijelac i igrač Svjetskog prvenstva 1982. godine, nekadašnji član Juventusa i Milana. 

NOGOMETNA LEGENDA Talijani u suzama, preminuo je Paolo Rossi, njihov heroj 1982.

 

- Paolo Rossi se na reprezentativnoj sceni pojavio pred Svjetsko prvenstvo 1978. godine, dok je četiri godine kasnije najbolji strijelac SP-a u Italiji. Bio je nevjerojatan golgeter, napadač s istančanim osjećajem za gol. Rekao bih, slično kao naš Snješko Cerin. Uvijek bi se suparnički treneri fokusirali na čuvanje takvih igrača, a oni bi se onda ipak nekako u jednoj ili više situacija našli sami pred golom i zabili - kaže bivši nogometaš Dinama Džemal Mustedanagić, pa nastavlja:

POGLEDAJTE VIDEO: Fanovi se opraštaju od Maradone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je ta golgeterska intuicija, kakvu rijetki imaju. Paolo Rossi je bio i brzanac, odličan u kontranapadima, riječ je o pravoj ikoni talijanskog nogometa koji je donio toliko radosti njihovim navijačima.

Džemal Mustedanagić je branio boje Dinama koji je u 1. kolu Kupa Uefe u sezoni 1979/80. igrao protiv Perugie za koju je tih dana nastupao Paolo Rossi. Talijani su u prvoj utakmici slavili 1-0, u Zagrebu je pak završilo bez golova, a Rossi je protiv "modrih" zaigrao samo u maksimirskom dvoboju.

ŠURJAK I GUDELJ O ROSSIJU 'Imao je sjajan osjećaj za gol, a '82 je vukao Italiju do naslova'

- Već tada se znalo da je on prava zvijezda, tih je dana on bio čudesan napadač. Znate, nije lako čuvati takve igrače, ali nama u toj utakmici nije zabio, završilo je 0-0. Ali, sjećam se kako smo ga svi pratili, još od dolaska na stadion, pa zagrijavanja, baš je bio istinska klasa. Ne znam više što reći za ovu 2020. godinu, otišli su Zambata, Rora, Maradona, sada i Rossi, nadam se da će što prije završiti ova godina, pa da će u sljedećoj sve biti u redu - završio je Mustedanagić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • doormat 10.12.2020.

    Normalno da će o pokojniku sve najbolje, neće reći bio je prosječan napadač. Sad da skikne Dalić svi bi rekli bio je vrhunski izbornik a to što smo primali pokere i šestarde nikome ništa.

  • alfa romeo stelvio 10.12.2020.

    rodak mi se zove paolo.. dobio ime po velikom rossiju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare