To je to što me zanima!

Najveći Lekin skalp: Drugi je Hrvat koji je srušio Mourinha!

U četvrtak je ušao u birano društvo Zidanea, Del Bosquea, Sarrija, Heynckesa, Cupera, Nagelsmanna, Keegana, Queiroza, Villas Boasa... U društvo trenera koje Jose Mourinho nije uspio pobijediti
Vidi originalni članak

Mauricija Pochettina, vjerojatno idućeg trenera Reala, pobijedio je 11 puta u 16 okršaja. Arsena Wengera deset od 19 puta, Rafu Beniteza devet od 19, Alexa Fergusona sedam od 16, a Carla Ancelottija nadmudrio je četiri puta u sedam susreta.

Malo mu je teže išlo protiv Pepa Guardiole, kojeg je u 23 obračuna uspio pobijediti samo šest puta, protiv Kloppa ima dvije pobjede u 11 susreta, a Contea dvije u sedam. Ali ih je pobijedio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivana Leku, međutim, nije! Hrvatski stručnjak s Antwerpenom je u Europskoj ligi pobijedio Josea Mourinha i Tottenham s 1-0. I natjerao je "Posebnog" da proklinje svih 11 igrača koje je poslao na teren.

- Da sam mogao, sve bih ih zamijenio u poluvremenu! - grmio je Mou.

Dok je Leko uživao u svom najvećem trenerskom skalpu. Pobjeđivao je dosad Clementa, Bölönija, Makelelea, Thierryja Henryja..., ali nikoga ni blizu velikog kao Mourinho. Doduše, 41-godišnji Leko od najvećih se trenerskih faca dosad susreo samo s Diegom Simeoneom, kada je 2018. u Ligi prvaka njegov Brugge u skupini otkinuo bod Atleticu (0-0, 1-3). 

U četvrtak je ušao u birano društvo Zidanea, Del Bosquea, Sarrija, Heynckesa, Cupera, Nagelsmanna, Keegana, Queiroza, Villas Boasa... U društvo trenera koje Jose Mourinho nije uspio pobijediti.

HRVATSKI TRENER RADI ČUDA 'Prezirem nogomet'! Mourinho i Ivan Leko u zagrljaju bez maski

A postao je Leko i drugi Hrvat koji je 'uzeo mjeru' Joseu. Prvi je bio Slaven Bilić, koji je kao trener West Hama 2015. pobijedio Mourinhov Chelsea 2-1 pobjedničkim golom Andyja Carrolla. U pet okršaja Bilića i Mourinha bivši je hrvatski izbornik jednom pobijedio i jednom remizirao.

Dva puta u dva obračuna Mou je pobijedio Krunu Jurčića (nezaboravna 'kravata' nakon utakmice Reala i Dinama u Ligi prvaka) i Velimira Zajeca, s Tottenhamom je svladao i Lokomotiv iz Plovdiva, bivšeg trenera Splita Brune Akrapovića, a bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić Mourinhu je uzeo bod u dva susreta u Ligi prvaka 2004. Joseov Chelsea i Vahin PSG igrali su 0-0 i 3-0.

Tako velik ulov samo je nova potvrda da dva bivša Hajdukova igrača, Ivan Leko i Ivan Jurić, grabe ogromnim koracima u velike trenerske karijere. Koji će se prvi okušati u Hajduku ili na klupi reprezentacije?

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ustani bane 30.10.2020.

    Sta bi Jurcic dao za to

  • juniorx1 30.10.2020.

    Naš daleko najbolji trener..prije par godina radio čuda s St.Truidensom,poslije toga ga preuzeo Brugge kojeg je učinio najboljim belgijskim klubom,i sad radi čuda s Antwerpenom...jedina mrlja mu je suradnja s menadzerima gdje je uzeo milijune...jbg

  • Kontreras 30.10.2020.

    Covjek ima rezultate u belgiji i premalo se pdostora medijskoj daje leki

Komentiraj...
Vidi sve komentare