To je to što me zanima!

Naši su veterani u mirovini, a francuski igraju - i pobjeđuju...

Čini se kako se hrvatski košarkaši prebrzo odlučuju za povlačenje iz reprezentacije iako bi neki od njih zasigurno još mogli pomoći. Takvi su nas Francuzi "pokopali"...
Vidi originalni članak

U osmini finala košarkaškog SP-a u Španjolskoj za Francusku su jučer protiv Hrvatske (69-64) igrali Boris Diaw (32) i Florent Pietrus (33), dvojac koji je još 2000. godine u Zadru osvojio juniorsko Europsko prvenstvo.

Za razliku od naših veterana iz te generacije, poput Marka Popovića (32), Zorana Planinića (31), Krešimira Lončara (31), Marija Kasuna (34) koji su se oprostili od reprezentacije i već su odavno, barem što se reprezentativnih obveza tiče, u gledalištu. A nije da nam svojim iskustvom nisu mogli pomoći na SP-u. Marko Popović se oprostio 2011., Zoran Planinić prošle godine uoči EP-a u Sloveniji, Kasun i Lončar još i prije.

- U košarci je velika fizička potrošnja igrača, klupski je raspored zgusnut i mnogi imaju samo po dva ili tri tjedna odmora - kaže Mirko Novosel i dodaje:

- Mnogi od njih ne žele riskirati svoje karijere, što je logično ako su ozlijeđeni. A i s godinama se tijelo sve teže i sporije oporavlja, no to je individualno. Dodatnim treninzima se može produljiti karijera, no ne mislim da su igrači prestari s 30 i više godina. Dapače, tada do izražaja dolazi njihovo iskustvo.

Hrvatska reprezentacija ima dva 30-godišnjaka, Roka Ukića i Amerikanca Olivera Lafayettea, a Simon, Andrić i Žorić imaju po 29 godina.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • jdn 07.09.2014.

    Jako volim košarku cijeli život. U zadnje vrijeme smo se diglii konačno nešto i igramo ali nije mi stvarno jasno na temelju kojih to naših kvaliteta mi smo mislili napraviti nešto veliko tamo u španjolskoj. Ja nisam uspio na utakmici sa francuzima vidjeti 10 minuta kontinuiteta u igri.

  • dario1983 07.09.2014.

    zalosno je sto su ljudi od 30 godina vec prestari, a ovi mladji su vise zene nego muskarci

  • -Rio 07.09.2014.

    Ovo ne odgovara portal tastatura djevojcicama,podrska za prave boyse

Komentiraj...
Vidi sve komentare