Obavijesti

Sport

Komentari 324

Francuzi nakon drame svladali Hrvatsku za prolaz među osam

Francuzi nakon drame svladali Hrvatsku za prolaz među osam
7

Košarkaši Francuske pobijedili su Hrvatsku u utakmici osmine finala SP-a u košarci. Bilo je 69-64, a ključem se pokazao pad "kockastih" u trećoj četvrtini

VIDEO

Nije išlo. Hrvatska je završila svoj nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu. U velikoj borbi protiv europskih prvaka Francuza Repešini izabranici izgubili su 69-64.

Ključnim se u porazu pokazala crna rupa u trećoj četvrtini u kojoj su "kockasti" gubili 16 poena razlike pa su, unatoč dobrom ulasku u zadnjih deset minuta i samo dva poena minusa u završnici, ipak morali priznati poraz.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu i poslije uvodnih nekoliko minuta ispitivanja snaga odvojila se na "+4", potom i na "+8" košem Ante Tomića koji je u osmini finala bio jedan od najraspoloženijih hrvatskih reprezentativaca. Serijom 10-0 odvojili smo se na 13-5, ali se onda prednost počela polako topiti.

Evan Fournier, igrač Orlando Magica, vukao je europske prvake u situacijama kada nije bilo ideje u napadu. Takvih je bilo napretek, ali su "kockasti" odgovorili na isti način. Ruka je zadrhtala, ishitrenim šutom za tricu stvorila se psihološka blokada koju su naši protivnici iskoristili na najbolji način. Uz samo dvije pogođene trice u prvom dijelu Hrvatska je zaostajala 23-22, ali to je bila prava sitnica u odnosu na ono što se dogodilo u trećoj dionici.

Zaštekao je semafor na startu treće četvrtine, čekalo se oko pet minuta prije nego što je drugo poluvrijeme moglo krenuti, a sa semaforom je dodatno zaštekalo i u igri Hrvatske. Opet je kod Francuza povukao Fournier koji je sredinom treće digao prednost na dvoznamenkastu razliku, a kada je Batum dvaput u nizu ukrao lopte "kockastima" i zabio za velikih 46-30, bilo je krajnje vrijeme za uzbunu u Repešinu taboru.

Ta je uzbuna donekle konsolidirala hrvatske redove u završnih deset minuta u kojima smo zabili čak 30 poena i bili puno bolji protivnik od Francuske. Protivnik je brzo ušao u bonus, Tomić zaredao s nekoliko važnih poena u reketu i vratili smo se na podnošljivih pet-šest poena minusa nekoliko minuta prije kraja.

Kad je Bogdanović zabio tricu za 66-64, bili smo na rubu raja... Bojan je imao i šut za vodstvo, ali je promašio novu tricu i Hrvatska to više nije mogla iskontrolirati do kraja. Francuska prolazi u četvrtfinale gdje je čeka pobjednik utakmice između Španjolske i Senegala (22:00).

Najefikasniji je kod Hrvatske bio Bojan Bogdanović sa 27 poena, a 17 je dodao Tomić. Kod Francuza su bila čak četiri dvoznamenkasta (Batum 14, Fournier 13, Heurtel 10 te Gelabale 11 uz tri trice).

SP u košarci, osmina finala

  • Francuska - Hrvatska 69-64 (7-15, 16-7, 23-12, 23-30)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu