To je to što me zanima!

Navijači Hrvatske zapljeskali su Olmu, a on poručio: Jedan dio mene uvijek će biti hrvatski...

Igrati protiv zemlje u kojoj sam odrastao bio je jedan neopisiv osjećaj. U toj zemlji proveo sam lijep put od 6 godina koje nikad neću zaboraviti, napisao je Olmo nakon pobjede Španjolske nad Hrvatskom
Vidi originalni članak

Dani Olmo (23) je u srpnju 2014. godine došao u Dinamo kao golobradi mladić iz Barcelone, a prošlu zimu otišao u Leipzig kao jedan od najboljih mladih igrača Europe. Danas vrijedi 45 milijuna eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Dinamo se afirmirao, razvio i postao nevjerojatan igrač i upravo zbog toga Zagreb i Hrvatska imaju posebno mjesto u njegovu srcu. Zato je utakmica Španjolske i Hrvatske bila jako posebna za njega.

- Mislim da sam dobio više od stotinu poruka iz Hrvatske. Neki pišu: "Dani, volimo te, ali u ponedjeljak ideš doma", ha-ha... Drugi, pak, pišu: "Jao Dani, uopće ne znamo kako ćemo navijati protiv tebe"... Prekrasno je što sam ostao u tako lijepom sjećanju u Hrvatskoj, što i dalje navijači Dinama misle na mene - kazao je Olmo uoči utakmice.

Španjolci su nas pobijedili 5-3 nakon produžetaka i izbacili s Eura, a u tome je veliki udio imao i Olmo. Ušao je u igru u 70. minuti i pokazao o kakvoj klasi je riječ. Asistirao je za četvrti i peti gol svoje reprezentacije i pogodio stativu. Rastužio je hrvatske navijače, ali zapjeskali su mu i odali počast nakon susreta.

Bila je to emotivna utakmica za njega, ipak je igrao protiv svoje druge domovine, no morao je emocije staviti po strani. Ipak je ovo posao.

- Jako posebna utakmica za mene. Igrati protiv zemlje u kojoj sam odrastao bio je jedan neopisiv osjećaj. U toj zemlji proveo sam lijep put od 6 godina koje nikad neću zaboraviti i koji me doveo tu gdje sam danas. Jedan dio mene će uvijek biti hrvatski - napisao je Olmo na društvenim mrežama nakon utakmice i oduševio sve.

Nakon utakmice se pozdravio sa svojim bivšim suigračima Mislavom Oršićem, Brunom Petkovićem, Dominikom Livakovićem, Lukom Ivanušecom, a sljedeće sezone će u Leipzigu opet dijeliti svlačionicu s Joškom Gvardiolom koji se u porazu od Španjolaca baš nije proslavio. 

I zbog ovakvog poštovanja i ljubavi koje gaji prema Hrvatskoj kao zemlji u kojoj je dosegao svoj puni sjaj, Olmu se samo možemo nakloniti na njegovoj ljudskosti i nevjerojatnoj klasi. Ne samo kao nogometašu, nego i kao čovjeku.

Video možete pogledati OVDJE.

Olmo je dan nakon pobjede nad Hrvatskom saznao i da se nalazi među pozvanima za Olimpijske igre u Tokiju od 17. srpnja. Od A reprezentativaca, bit će tamo i Unai Simón, Eric García, Pau Torres, Pedri i Mikel Oyarzabal. Trojica igrača starijih od 23 godine su Dani Ceballos (24), Marco Asensio (25) i Mikel Merino (25).

Španjolska za Olimpijske igre

  • golmani: Álvaro Fernández (Huesca), Unai Simón (Athletic), Álex Domínguez (Las Palmas)
  • braniči: Óscar Mingueza (Barcelona), Jesús Vallejo (Granada), Eric García (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Óscar Gil (Espanyol), Juan Miranda (Betis)
  • veznjaci: Marc Cucurella (Getafe), Jon Moncayola (Osasuna), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Dani Ceballos (Real Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Pedri (Barcelona)
  • napadači: Bryan Gil (Sevilla), Marco Asensio (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Rafa Mir (Wolverhampton), Javi Puado (Espanyol)
Idi na 24sata

Komentari 23

  • antitovar 2 29.06.2021.

    Bravo Olmo nas Dinamovac,steta kaj nisi ti zabil !

  • RedDoor 29.06.2021.

    Da Dalić nije ostavio Brekala u obrani teško bi ih vi zabili. A Gvardiol ih je baš častio, dva komada, je li ga možemo pokloniti Njemačkoj ili bilo kome!? Drinkwater.

  • brzonja123 29.06.2021.

    Bio na tekmi, cak i hajdukovci su mu pljeskali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare