Obavijesti

Sport

Komentari 23

Navijači Hrvatske zapljeskali su Olmu, a on poručio: Jedan dio mene uvijek će biti hrvatski...

Navijači Hrvatske zapljeskali su Olmu, a on poručio: Jedan dio mene uvijek će biti hrvatski...

Igrati protiv zemlje u kojoj sam odrastao bio je jedan neopisiv osjećaj. U toj zemlji proveo sam lijep put od 6 godina koje nikad neću zaboraviti, napisao je Olmo nakon pobjede Španjolske nad Hrvatskom

VIDEO

Dani Olmo (23) je u srpnju 2014. godine došao u Dinamo kao golobradi mladić iz Barcelone, a prošlu zimu otišao u Leipzig kao jedan od najboljih mladih igrača Europe. Danas vrijedi 45 milijuna eura.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Španjolska 3-5 (3D golovi) VIDEO

U Dinamo se afirmirao, razvio i postao nevjerojatan igrač i upravo zbog toga Zagreb i Hrvatska imaju posebno mjesto u njegovu srcu. Zato je utakmica Španjolske i Hrvatske bila jako posebna za njega.

- Mislim da sam dobio više od stotinu poruka iz Hrvatske. Neki pišu: "Dani, volimo te, ali u ponedjeljak ideš doma", ha-ha... Drugi, pak, pišu: "Jao Dani, uopće ne znamo kako ćemo navijati protiv tebe"... Prekrasno je što sam ostao u tako lijepom sjećanju u Hrvatskoj, što i dalje navijači Dinama misle na mene - kazao je Olmo uoči utakmice.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Španjolci su nas pobijedili 5-3 nakon produžetaka i izbacili s Eura, a u tome je veliki udio imao i Olmo. Ušao je u igru u 70. minuti i pokazao o kakvoj klasi je riječ. Asistirao je za četvrti i peti gol svoje reprezentacije i pogodio stativu. Rastužio je hrvatske navijače, ali zapjeskali su mu i odali počast nakon susreta.

Bila je to emotivna utakmica za njega, ipak je igrao protiv svoje druge domovine, no morao je emocije staviti po strani. Ipak je ovo posao.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

- Jako posebna utakmica za mene. Igrati protiv zemlje u kojoj sam odrastao bio je jedan neopisiv osjećaj. U toj zemlji proveo sam lijep put od 6 godina koje nikad neću zaboraviti i koji me doveo tu gdje sam danas. Jedan dio mene će uvijek biti hrvatski - napisao je Olmo na društvenim mrežama nakon utakmice i oduševio sve.

Nakon utakmice se pozdravio sa svojim bivšim suigračima Mislavom Oršićem, Brunom Petkovićem, Dominikom Livakovićem, Lukom Ivanušecom, a sljedeće sezone će u Leipzigu opet dijeliti svlačionicu s Joškom Gvardiolom koji se u porazu od Španjolaca baš nije proslavio. 

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

I zbog ovakvog poštovanja i ljubavi koje gaji prema Hrvatskoj kao zemlji u kojoj je dosegao svoj puni sjaj, Olmu se samo možemo nakloniti na njegovoj ljudskosti i nevjerojatnoj klasi. Ne samo kao nogometašu, nego i kao čovjeku.

Video možete pogledati OVDJE.

Olmo je dan nakon pobjede nad Hrvatskom saznao i da se nalazi među pozvanima za Olimpijske igre u Tokiju od 17. srpnja. Od A reprezentativaca, bit će tamo i Unai Simón, Eric García, Pau Torres, Pedri i Mikel Oyarzabal. Trojica igrača starijih od 23 godine su Dani Ceballos (24), Marco Asensio (25) i Mikel Merino (25).

Španjolska za Olimpijske igre

  • golmani: Álvaro Fernández (Huesca), Unai Simón (Athletic), Álex Domínguez (Las Palmas)
  • braniči: Óscar Mingueza (Barcelona), Jesús Vallejo (Granada), Eric García (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Óscar Gil (Espanyol), Juan Miranda (Betis)
  • veznjaci: Marc Cucurella (Getafe), Jon Moncayola (Osasuna), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Dani Ceballos (Real Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Pedri (Barcelona)
  • napadači: Bryan Gil (Sevilla), Marco Asensio (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Rafa Mir (Wolverhampton), Javi Puado (Espanyol)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Greška suca šokirala je Bayern. Ekspert: Gol je trebao vrijediti! De Ligt: Real je imao poguranac
VIDEO: SKANDAL U ZAVRŠNICI

Greška suca šokirala je Bayern. Ekspert: Gol je trebao vrijediti! De Ligt: Real je imao poguranac

Ne znamo kako bi utakmica završila da je Bayernu priznat gol De Ligta za 2-2 u nadoknadi, ali čak je i medij tradicionalno naklonjen Realu priznao da ga Szymon Marciniak nije trebao poništiti