To je to što me zanima!

Neće pa neće: Rijeka u HNL-u bez pobjede kod kuće 125 dana

Rijeka- Slaven Belupo 1-1! Bijeli su u prvenstvu dali gol nakon 494 minute, ali Koprivničanci s Kvarnera 100% zasluženo nose, možda i opstanka vrijedni, silno dragocjeni bod
Vidi originalni članak

Rijeka na Rujevici u Prvoj HNL nije pobijedila duže od četiri mjeseca (kad je pala Lokomotiva koju je vodio: Goran Tomić), a Belupo u Rijeci nije pobijedio od 2009. (aktualni izbornik Dalić je prije 12 godina bio bolji od Vulića, 3-2).

POGLEDAJTE VIDEO: Tomić prije utakmice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Belupo je u prethodna četiri dvoboja s Rijekom doživio sva četiri poraza, a Rijeka je do večeras bilježila tri uzastopne HNL 'nule' i četiri prvenstvene utakmice bez postignutog pogotka pa je prije utakmice i teoretski sve bilo otvoreno.

Naravno, s imperativom na riječkim leđima. Zbog pozicije na tablici, zbog kvalitete igračkog kadra, lova na europski plasman i rezanja nevesele HNL-serije. I 'bijeli' su uspjeli, ali uz puno muke i poneki - koprivnički zicer.

RIJEKA - SLAVEN 1-1 Slavenu bod u kaljuži Rujevice!

Goran Tomić je po kvarnerskom prolomu oblaka od prve minute na travnjak/bazen poslao Drmića na 'devetki', a umjesto kartoniranih Galovića i Vukčevića u vatru gurnuo tinejdžera Galešića (dobar) kao stopera i Štefulja na lijevog 'beka'.

I Belupo je u gotovo pa nemogućim uvjetima odigrao hrabro, radio Rijeci probleme, a Nevistić nekoliko puta spašavao 'bijele'. Drmić nikako da zabije svoj prvi gol u bijelom dresu, nikako da se špina otvori...

Pa je dugi riječki post bez gola prekinuo kapetan i najbolji strijelac Franko Andrijašević, glavom na fantastičnu asistenciju Roberta Murića u 51. i to je bio prvi gol Rijeke u HNL-u nakon: 494 minute.

Bio je to Frankov deveti gol u prvenstvu. Tomić ima tri igrača sposobna riješiti utakmicu klasom, nogometnim instinktom i potezom van šablone: Franka, Murića i Drmića.

Ali ni večeras se nije napravilo dovoljno za trijumf i crna riječka serija bez domaće pobjede u HNL-u nastavljena je i u utakmici koju se moralo dobiti pa se sada razvukla na - 125 dana.

Belupu svaka čast. Damian van Bruggen je golom u 75. minuti 'osvetio AZ-ov poraz na Rujevici'. Koprivničanci su svoj bod na Rujevici zaslužili pristupom, igrom i stvorenim šansama. Bod koji bi mogao biti vrijedan ostanka u ligi.

RIJEKINO POJAČANJE 'Iz Canberre na Kvarner, u kraj mojih djedova, tu sam prvi put dotaknuo snijeg. Idol? Modrić'

Rijeka je, pak, prosula još dva potencijalno europska boda. Preskočila je Hajduk, ali sa samo jednim bodom više, a Splićani imaju dvije utakmice manje.

Za četiri dana: opet Belupo - Rijeka, ali ovaj put u Koprivnici, odgođena utakmica 16. kola. Gdje god i s kim god igrali Riječanima je svaka sljedeća kao - kvalifikacijska za Europu!

Idi na 24sata

Komentari 165

  • eugen123 13.03.2021.

    to vam je 'nate Rijeka koja je s Bišćanom lakoćom bila druga u ligi i osvojila kup, ta je ista Rijeka dva puta dobila Dinamo koji je pobjedio Benficu u EL. No Bišćan nije Armadi valjao pa su ga igrači bojkotirali. Pa sad imamo Rijeku iz koje se svi sprdaju i unaprijed upisuju bodove protiv nas, jer se igračima neda hodat po terenu i glume primadone a zapravo nisu kalibar ni za drugu županijsku... sramota me je što sam navijač Rijeke.

  • pišemistinu 13.03.2021.

    Stalno sam govorio protiv Rožmana i očito je  došao zamor materijala,no sad vidim i da je trebalo poslati pola igrača u klub rangu treće lige jer ti igrači nisu zavrijedili,pardon ti glumci i klaunovi nisu zavrijedili igrati zas Rijeku.Sramota!!!

  • ro kaj 12.03.2021.

    U zadnjih 10 kola Rijeka je osvojila sa 7 bodova, kakvi luzeri, to mogu nadmašiti još jedino luzeri broj jedan tj nk jogurt iz grada fritula.

Komentiraj...
Vidi sve komentare