To je to što me zanima!

'Neka si nose pojaseve, to će biti povijesni boksački spektakl'

Naime, iz WBO-a su naglasili kako je njihov izazivač Ukrajinac Oleksandr Usyk i da bi upravo on morao biti sljedeći Joshuin protivnik. Borba s Furyjem bila bila bi prva u povijesti s četiri titule na 'kocki'
Vidi originalni članak

Anthony Joshua nokautirao je Kubrata Puleva i otvorio vrata toliko željenoj borbi s Tysonom Furyjem. Trebala bi to biti prva borba u povijesti u kojem su sva četiri (najznačajnija) pojasa u igri - Furyjev WBC i Joshuini IBF, WBA, WBO.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali, netko gleda, naravno, svoj interes i profit ispred onog što navijači žele pa je tako predsjednik WBO-a Paco Valcárcel naglasio kako je u njihovoj organizaciji prvi izazivač Oleksandr Usyk i da on mora biti sljedeći koji će stajati naspram Joshue u ringu, u suprotnom morali bi uplatiti Ukrajincu uplatiti određeni iznos kako bi se 'maknuo s puta' ili bi se Joshua jednostavno morao odreći pojasa.

FURY PROZIVA 'Joshua? Stvoren je za nokaut'

S njim se ne slaže boksački promotor Eddie Hearn, ali ističe da je borba za svjetski tron prioritet ispred bilo kakve titule. 

- Imamo borbu u svojim rukama i žao mi je upravljačkih tijela, ali to je iznad svih pojaseva.  U jednom trenutku bismo mogli reći: Riješimo se politike odmah. Odbacimo sve pojaseve, jer ako bismo izgubili jedan pojas, mogli bismo i ostale. Imate najveću borbu u svijetu boksa, plaćate upravljačkim tijelima stotine tisuća dolara i sad imate još jednog čovjeka (Usyk) koji želi milijunski iznos da se 'skloni'. Zato moramo biti oprezni jer je cilj ove borbe uvijek bila titula apsolutnog prvaka svijeta - rekao je Hearn za Matchroom Boxing pa dodao da se neće predati:

- Učinit ćemo apsolutno sve da svi pojasevi budu u igri. Ono što sigurno nećemo učiniti je plaćati otkupninu nekome i nećemo dopustiti da se politika uključi u igru. Pokušavamo riješiti ove preostale probleme. Iskreno, nema ih puno. Imamo plan za borbu u svibnju za apsolutnog prvaka svijeta.

ANKETA Tko je najbolji teškaš svijeta: Anthony Joshua ili Tyson Fury?

Kada se svi problemi i riješe, analitičari predviđaju da bi okršaj britanskih superteškaša trebala vrijediti 500 milijuna funti. Prva borba održala bi se na Bliskom istoku, a revanš na londonskom Wembleyu.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.12.2020.

    Pa nek puste više tu borbu da Fury pokaže kako Joshua ne može u istu rečenicu s njim. Bez ikakve dileme najbolji boksač današnjice, kako se samo narugao Wilderu koji je prije toga imao savršenu statistiku. Boksački Ronaldinho, samo se nadam da će duže trajati od brazilskog čuda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare