Sport

Komentari 1

'Neka si nose pojaseve, to će biti povijesni boksački spektakl'

'Neka si nose pojaseve, to će biti povijesni boksački spektakl'

Naime, iz WBO-a su naglasili kako je njihov izazivač Ukrajinac Oleksandr Usyk i da bi upravo on morao biti sljedeći Joshuin protivnik. Borba s Furyjem bila bila bi prva u povijesti s četiri titule na 'kocki'

Anthony Joshua nokautirao je Kubrata Puleva i otvorio vrata toliko željenoj borbi s Tysonom Furyjem. Trebala bi to biti prva borba u povijesti u kojem su sva četiri (najznačajnija) pojasa u igri - Furyjev WBC i Joshuini IBF, WBA, WBO.

Ali, netko gleda, naravno, svoj interes i profit ispred onog što navijači žele pa je tako predsjednik WBO-a Paco Valcárcel naglasio kako je u njihovoj organizaciji prvi izazivač Oleksandr Usyk i da on mora biti sljedeći koji će stajati naspram Joshue u ringu, u suprotnom morali bi uplatiti Ukrajincu uplatiti određeni iznos kako bi se 'maknuo s puta' ili bi se Joshua jednostavno morao odreći pojasa.

S njim se ne slaže boksački promotor Eddie Hearn, ali ističe da je borba za svjetski tron prioritet ispred bilo kakve titule. 

- Imamo borbu u svojim rukama i žao mi je upravljačkih tijela, ali to je iznad svih pojaseva.  U jednom trenutku bismo mogli reći: Riješimo se politike odmah. Odbacimo sve pojaseve, jer ako bismo izgubili jedan pojas, mogli bismo i ostale. Imate najveću borbu u svijetu boksa, plaćate upravljačkim tijelima stotine tisuća dolara i sad imate još jednog čovjeka (Usyk) koji želi milijunski iznos da se 'skloni'. Zato moramo biti oprezni jer je cilj ove borbe uvijek bila titula apsolutnog prvaka svijeta - rekao je Hearn za Matchroom Boxing pa dodao da se neće predati:

- Učinit ćemo apsolutno sve da svi pojasevi budu u igri. Ono što sigurno nećemo učiniti je plaćati otkupninu nekome i nećemo dopustiti da se politika uključi u igru. Pokušavamo riješiti ove preostale probleme. Iskreno, nema ih puno. Imamo plan za borbu u svibnju za apsolutnog prvaka svijeta.

Kada se svi problemi i riješe, analitičari predviđaju da bi okršaj britanskih superteškaša trebala vrijediti 500 milijuna funti. Prva borba održala bi se na Bliskom istoku, a revanš na londonskom Wembleyu.

 

Najčitaniji članci