Obavijesti

Sport

Komentari 57

Tko je najbolji teškaš svijeta: Anthony Joshua ili Tyson Fury?

Tko je najbolji teškaš svijeta: Anthony Joshua ili Tyson Fury?

Tyson Fury svjetski je prvak po WBC verziji dok istovremeno Joshua drži teškaški pojas po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. Upravo bi okršaj dvojice Britanaca trebao polučiti najboljeg

VIDEO

Anthony Joshua (31) obranio je teškaški pojas po WBA, IBF, WBO i IBO verziji nakon više od godinu dana stanke. U devetoj rundi nokautirao je Kubrata Puleva (39) ispred 1000 navijača u londonskoj Wembley areni i sada svi čekaju britanski okršaj za ujedinjenje teškaških titula jer Tyson Fury (32) drži pojas WBC-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Ruiz je lani šokirao Joshuu

Pokretanje videa...

00:49

Nakon što je munjevitom desnicom poslao Bugarina na spavanje i ostao prvak, rekao je da bi se iduća borba mogla održati za pet ili šest mjeseci.

Joshua i Fury prilično su dvije različite persone, ali s jednom jedinstvenom željom - dominacijom u teškoj kategoriji.

Svijet već neko vrijeme priželjkuje okršaj Furyja i Joshue, a ono što je spomenuti dvojac do sada priredio je medijsko prepucavanje kojeg nije izostajalo u posljednjih godinu, dvije. 

Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak
Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak

Joshua se pokušavao toga kloniti i na kraju je kako i priliči jednom boksaču, ostavio da njegove šake odrade posao, a ne jezičina. Sada kada je na vrhu, planira tamo i dugo ostati bez previše prepucavanja izvan ringa. 

'Kralj cigana' je pak s druge strane totalna suprotnost mlađem Britancu jer izgleda da od uzbuđenja i ljubavi prema boksu ne može ništa drugo nego govoriti o vlastitim sposobnostima. Nekome je možda arogantan, ali jedno je neupitno - talenta ne izostaje. 

Dok je planirao povratak na tron uočio borbe protiv Wildera, Fury se prisjetio incidenta kada je izazvao sunarodnjaka da se potuku na ulici.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

- Djeluje prilično smireno, zar ne? Ali kad sam stao ispred njega i rekao mu da izađemo van stisla mu se gu*ica. Us*ao se. Nebitno je koliko sam tada bio težak, nisam bio u formi, ali izvukao bih ga van i prebio ga. Da meni takvo što tko kaže – neovisno o tome jesam li u formi ili ne – potukli bismo se vani. Jednostavno, a on to nije napravio - rekao je tada Fury. 

Još uvijek neporaženi 'Kralj cigana' (30-0-1) tijekom karijere ugodno je iznenadio boksački svijet, a mnogi su mu rekli da nikada neće uspjeti. Osim prema dvije borbe s Deontayem Wilderom od kojeg je preoteo WBC-ov pojas, Furyja mnogi vjerojatno najviše pamte po detronizaciji Vladimira Klička kojeg je još 2015. godine pobijedio u priredbi za WBA, IBF, WBO i IBO titule.

Joshua: Navijači, koga želite? Furyja? U redu, dovedite mi ga!
Joshua: Navijači, koga želite? Furyja? U redu, dovedite mi ga!

- Evo mene ovdje, vodeća sam boksačka super zvijezda. Još uvijek sam debeo, ružan, ćelav, ogroman čovjek, ali i još uvijek sam nezaustavljiv - rekao je Fury ove godine u razgovoru sa Sky Sportsom.

Hoće li Tyson Fury i Anthony Joshua stati u ring zajedno i prirediti svima dugoočekivanu borbu pitanje je vremena.

Boksači su dogovorili dvije borbe u 2021. godini, a obojica će zaraditi između 60 i 70 milijuna dolara za prvu borbu dok bi taj iznos mogao biti udvostručen za drugu. 

Jedini problem je što spomenuti meč možda i ne bi bio za ujedinjenje svih titula jer WBA zahtijeva da Joshuin idući protivnik bude njihov obavezni izazivač, Oleksandr Usyk. To bi značilo da bi trebao napustiti pojas ako želi da Fury, koji je WBC prvak, bude njegov idući protivnik.

Fury ispljucao Joshuu: Pa us*ao se na TV-u čim je čuo moje ime
Fury ispljucao Joshuu: Pa us*ao se na TV-u čim je čuo moje ime

Upitna je situacija i kod Furyja iako on tvrdi da ne postoji nikakav problem jer je Deontay Wilder propustio svoje pravo na njihov treći meč.

Joshua je svoju prepreku (Kubrata Puleva) svladao, a za Furyja su sve opcije otvorene. Bit će to najveći boksački okršaj svih vremena zbog uloga koji bi isti nosio sa sobom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu