Obavijesti

Sport

Komentari 57

Tko je najbolji teškaš svijeta: Anthony Joshua ili Tyson Fury?

Tko je najbolji teškaš svijeta: Anthony Joshua ili Tyson Fury?

Tyson Fury svjetski je prvak po WBC verziji dok istovremeno Joshua drži teškaški pojas po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. Upravo bi okršaj dvojice Britanaca trebao polučiti najboljeg

Anthony Joshua (31) obranio je teškaški pojas po WBA, IBF, WBO i IBO verziji nakon više od godinu dana stanke. U devetoj rundi nokautirao je Kubrata Puleva (39) ispred 1000 navijača u londonskoj Wembley areni i sada svi čekaju britanski okršaj za ujedinjenje teškaških titula jer Tyson Fury (32) drži pojas WBC-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Ruiz je lani šokirao Joshuu

Pokretanje videa ...

Nakon što je munjevitom desnicom poslao Bugarina na spavanje i ostao prvak, rekao je da bi se iduća borba mogla održati za pet ili šest mjeseci.

Joshua i Fury prilično su dvije različite persone, ali s jednom jedinstvenom željom - dominacijom u teškoj kategoriji.

Svijet već neko vrijeme priželjkuje okršaj Furyja i Joshue, a ono što je spomenuti dvojac do sada priredio je medijsko prepucavanje kojeg nije izostajalo u posljednjih godinu, dvije. 

Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak
Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak

Joshua se pokušavao toga kloniti i na kraju je kako i priliči jednom boksaču, ostavio da njegove šake odrade posao, a ne jezičina. Sada kada je na vrhu, planira tamo i dugo ostati bez previše prepucavanja izvan ringa. 

'Kralj cigana' je pak s druge strane totalna suprotnost mlađem Britancu jer izgleda da od uzbuđenja i ljubavi prema boksu ne može ništa drugo nego govoriti o vlastitim sposobnostima. Nekome je možda arogantan, ali jedno je neupitno - talenta ne izostaje. 

Dok je planirao povratak na tron uočio borbe protiv Wildera, Fury se prisjetio incidenta kada je izazvao sunarodnjaka da se potuku na ulici.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

- Djeluje prilično smireno, zar ne? Ali kad sam stao ispred njega i rekao mu da izađemo van stisla mu se gu*ica. Us*ao se. Nebitno je koliko sam tada bio težak, nisam bio u formi, ali izvukao bih ga van i prebio ga. Da meni takvo što tko kaže – neovisno o tome jesam li u formi ili ne – potukli bismo se vani. Jednostavno, a on to nije napravio - rekao je tada Fury. 

Još uvijek neporaženi 'Kralj cigana' (30-0-1) tijekom karijere ugodno je iznenadio boksački svijet, a mnogi su mu rekli da nikada neće uspjeti. Osim prema dvije borbe s Deontayem Wilderom od kojeg je preoteo WBC-ov pojas, Furyja mnogi vjerojatno najviše pamte po detronizaciji Vladimira Klička kojeg je još 2015. godine pobijedio u priredbi za WBA, IBF, WBO i IBO titule.

Joshua: Navijači, koga želite? Furyja? U redu, dovedite mi ga!
Joshua: Navijači, koga želite? Furyja? U redu, dovedite mi ga!

- Evo mene ovdje, vodeća sam boksačka super zvijezda. Još uvijek sam debeo, ružan, ćelav, ogroman čovjek, ali i još uvijek sam nezaustavljiv - rekao je Fury ove godine u razgovoru sa Sky Sportsom.

Hoće li Tyson Fury i Anthony Joshua stati u ring zajedno i prirediti svima dugoočekivanu borbu pitanje je vremena.

Boksači su dogovorili dvije borbe u 2021. godini, a obojica će zaraditi između 60 i 70 milijuna dolara za prvu borbu dok bi taj iznos mogao biti udvostručen za drugu. 

Jedini problem je što spomenuti meč možda i ne bi bio za ujedinjenje svih titula jer WBA zahtijeva da Joshuin idući protivnik bude njihov obavezni izazivač, Oleksandr Usyk. To bi značilo da bi trebao napustiti pojas ako želi da Fury, koji je WBC prvak, bude njegov idući protivnik.

Fury ispljucao Joshuu: Pa us*ao se na TV-u čim je čuo moje ime
Fury ispljucao Joshuu: Pa us*ao se na TV-u čim je čuo moje ime

Upitna je situacija i kod Furyja iako on tvrdi da ne postoji nikakav problem jer je Deontay Wilder propustio svoje pravo na njihov treći meč.

Joshua je svoju prepreku (Kubrata Puleva) svladao, a za Furyja su sve opcije otvorene. Bit će to najveći boksački okršaj svih vremena zbog uloga koji bi isti nosio sa sobom.