To je to što me zanima!

Nekad u Premiershipu, sad na Poljudu: Odluka mi je bila laka

Ima 21 nastup za švedsku reprezentaciju, zabijao je Manchester Unitedu i Arsenalu, pa i Njemačkoj, a posljednji klub bio mu je Hammarby. Zamijenit će Adama Gyurcsa koji je otišao u Osijek
Vidi originalni članak

Otišao je Adam Gyurcso, ali Hajduk je umjesto jednoga krilnog igrača ekspresno doveo drugoga, nekoliko sati prije isteka zimskog prijelaznog roka.

Radi se o Alexanderu Kačanikliću (29), Šveđaninu porijekom iz Makedonije. Rođen je u Helsingborgu, a prošao je mlađe uzraste Liverpoola, Fulhama, Watforda, Burnleya, Kopenhagena, Nantesa i Hammarbyja. Respektabilno iskustvo koje će koristiti momčadi Paola Tramezzanija u borbi za Europu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Paola Tramezzanija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj povijesti. I za mene je odluka bila lagana. Očekujem dosta od sebe i od kluba da nastavi ići u pozitivnom smjeru - rekao je Kačaniklić, koji je potpisao troipolgodišnji ugovor.

Kačaniklić je 47 puta nastupio u engleskom Premiershipu, u dresu Fulhama zabijao je i Manchester Unitedu i Arsenal, 26 puta zaigrao je u francuskoj Ligue 1, s Kopenhagenom je igrao grupnu fazu Europske lige, a za švedsku reprezentaciju skupio 21 nastup uz tri gola, među kojima je i onaj - Njemačkoj, u kvalifikacijama za SP 2014.

- Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše momčadi. Dodatna vrijednost igrača je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofenzivnog igrača koji u našoj momčadi i sustavima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača. Alex je igrač s iskustvom igranja u Premiershipu i francuskoj Ligue 1, nastupao je za reprezentaciju Švedske te sam uvjeren kako će svojom kvalitetom i iskustvom podići našu igru - kaže sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Exterminator 15.02.2021.

    Evo samo da kratko prokomentiram za fanove A Čorića , dečko je potpisao za Olimpiju iz ljubljane ... prije samo 3 godine prijetio je Dinamu da će otići u Bayern M bez odštete ?

  • mdcro24 15.02.2021.

    A jesi se i usrecio, nisi svjestan kud si zalutao

  • hrvatski emigrant 27 15.02.2021.

    smijurija od kluba kakve live igrače dovode to je prestrašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare