Obavijesti

Sport

Komentari 55

Nekad u Premiershipu, sad na Poljudu: Odluka mi je bila laka

Nekad u Premiershipu, sad na Poljudu: Odluka mi je bila laka

Ima 21 nastup za švedsku reprezentaciju, zabijao je Manchester Unitedu i Arsenalu, pa i Njemačkoj, a posljednji klub bio mu je Hammarby. Zamijenit će Adama Gyurcsa koji je otišao u Osijek

VIDEO

Otišao je Adam Gyurcso, ali Hajduk je umjesto jednoga krilnog igrača ekspresno doveo drugoga, nekoliko sati prije isteka zimskog prijelaznog roka.

Radi se o Alexanderu Kačanikliću (29), Šveđaninu porijekom iz Makedonije. Rođen je u Helsingborgu, a prošao je mlađe uzraste Liverpoola, Fulhama, Watforda, Burnleya, Kopenhagena, Nantesa i Hammarbyja. Respektabilno iskustvo koje će koristiti momčadi Paola Tramezzanija u borbi za Europu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Paola Tramezzanija

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14

- Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj povijesti. I za mene je odluka bila lagana. Očekujem dosta od sebe i od kluba da nastavi ići u pozitivnom smjeru - rekao je Kačaniklić, koji je potpisao troipolgodišnji ugovor.

Kačaniklić je 47 puta nastupio u engleskom Premiershipu, u dresu Fulhama zabijao je i Manchester Unitedu i Arsenal, 26 puta zaigrao je u francuskoj Ligue 1, s Kopenhagenom je igrao grupnu fazu Europske lige, a za švedsku reprezentaciju skupio 21 nastup uz tri gola, među kojima je i onaj - Njemačkoj, u kvalifikacijama za SP 2014.

- Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše momčadi. Dodatna vrijednost igrača je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofenzivnog igrača koji u našoj momčadi i sustavima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača. Alex je igrač s iskustvom igranja u Premiershipu i francuskoj Ligue 1, nastupao je za reprezentaciju Švedske te sam uvjeren kako će svojom kvalitetom i iskustvom podići našu igru - kaže sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica