To je to što me zanima!

Nema poštede: HNS će kazniti Dinamo, suce i trenera Mamića?

Umjesto rješenja svih problema sa suđenjem, VAR je odgovornima u HNS-u opet donio glavobolje. Savez bi mogao poslati Pajača i Zebeca na hlađenje, a neće se izvući ni na Maksimiru
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni savez uložio je oko osam milijuna kuna u VAR kako bi unaprijedio suđenje, no tek što je počeo nastavak prvenstva, rade se ogromne pogreške. Zašto smo ulagali u VAR, ako se ne vjeruje tehnologiji?!

POGLEDAJTE VIDEO: Razgovor s Mislavom Oršićem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igor Pajač je, tvrde čelnici Slaven Belupa, darovao dva penala Istri i pobjedu. Mario Zebec je, tvrde u Dinamu, oprostio dva penala Hajduku i “opljačkao” klub iz Maksimira. A Varaždinci tvrde da su i oni oštećeni... Lista ljutitih je duga, ali jedno im je zajedničko - suđenje.

Zbog toga će Hrvatski nogometni savez, točnije povjerenik za delegiranje sudaca Ivan Novak, danas odlučiti kolike će biti kazne sucima. Kako doznajemo, najmanja moguća kazna je zabrana suđenja u sljedećih pet utakmica, a maksimalna zabrana do kraja prvenstva.

LOŠE ODRAĐEN DERBI Kontrolor suđenja: Zebec je dva puta pogriješio u jednoj situaciji

Ali to nije to sve. Pripremaju se kazne i za Dinamo, koji je u priopćenju istaknuo kako sumnja u regularnost natjecanja. Priprema se kazna i za Zorana Mamića, koji je nakon utakmice “opleo” po sucima.

Dinamo bi mogao biti kažnjen financijski, a Mamić zabranom vođenja utakmica sljedećih mjesec dana. Jer, sjetite se, nakon što je Nenad Bjelica, kao trener Osijeka, napao suce nakon derbija u Gradskom vrtu, dobio je mjesec dana suspenzije.

Mala je razlika što je Bjelica tad bio isključen, a Mamić je dobio žuti karton. No sukus napada je isti, a savez, kako saznajemo, više neće i ne želi tolerirati napad na njihov rad i suđenje.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • ivan lantran 10.02.2021.

    Cemu var...ako suci. poklanjaju penale ili sta drugo....

  • škorpion1980 29.01.2021.

    Možeš si mislit.

  • Cvitanich 29.01.2021.

    Znači - osim toga što je baš apsurdna mogućnost kažnjavanja Dinama ili trenera Mamića, nakon onakvog zaista eklatantnog sudačkog masakra u prvom poluvremenu, treba napomenuti i to da i u slučaju vođenja nekog disciplinskog postupka protiv Zorana Mamića, najteža sankcija mu može biti samo novčana kazna. I to tek pod uvjetom da dokažu da je kriv. Nikakve suspenzije na određeno vremensko razdoblje ne mogu doći u obzir jer Disciplinska komisija HNS-a nogometne djelatnike za ovakve i slične stvari (a pogotovo u slučajevima kada se radi o osobama koje nisu bile kažnjavane za te prekršaje - a Zoran to nikada nije bio) izriče uvijek prvo novčane kazne. Dakle, nema preskakanja stupnjeva kažnjavanja. To vam uostalom sve lijepo piše u odredbi Disciplinskog pravilnika HNS-a, o nepoštivanju Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, članak 84. On glasi: Članak 84. 1) Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se: - igrač - novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica - djelatnik - novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci 2) U ponovljenom ili težem slučaju bit će kažnjen: - igrač - od tri mjeseca do dvije godine dana zabrane igranja ili zabranom igranja na četiri do dvanaest utakmica, - djelatnik - od tri mjeseca do dvije godine dana zabrane obavljanja funkcija ili isključenjem iz nogometne organizacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare