To je to što me zanima!

Nemamos mnogos problemos! Zablistali Jedvaj, Rebić i ekipa

Ante Rebić pokazao je kako se bori za Hrvatsku i poslao poruku Daliću da na njega mora ozbiljno računati, Raketa je bio pravi vođa i kapetan, a Ćorluka pokazao da se vraća - dobro je držao Chicharita...
Vidi originalni članak

Proud to be Croat, izraz je kojeg se često sjetimo kada netko od naših sportaša pokaže strast, želju ili nacionalni naboj. A baš je tako igrala Hrvatska protiv Meksika. Ako je utakmica protiv Perua pokazala sve ono što ne želimo gledati u Rusiji, onda je ova s Meksikom dobar pokazatelj da nitko nije pretplaćen na mjesto u prvih 11.

BRAVO, HRVATSKA Kapetan Raketa za pobjedu u Dallasu: Vatreni dobili Meksiko

Pa niti Ivan Perišić! Da, Ante Rebić odigrao je sjajnu utakmicu, bio je najbolji na terenu te poslao itekako dobru poruku Perišiću da se trgne, inače bi utakmice u Rusiji mogao početi sjedeći. Poslao je poruku i Daliću da ozbiljno razmisli s opcijom da možda Rebića stavi i na desno krilo, jer u 90 minuta protiv Meksika pokazao je više nego Brozović u posljednjih nekoliko mjeseci.

Činilo se da bi ovo mogla biti utakmica s radnim naslovom "Mi imamos mnogos problemos", a kad ono "imamos mnogos rješenjos". Tako je Andrej Kramarić pokazao da je u ovom trenutku kvalitetnije rješenje od Nikole Kalinića, a Lovre Kalinić da, bez ikakvog straha po naš gol, već u Rusiji može stati na gol ako bude trebalo.

Bila ja to utakmica i u kojoj je Vedran Ćorluka bio onaj dobri, stari, kakvog smo navikli gledati, koji, bez prevelikog napora, pospremi Chicharita u stražnji džep. Susret je to u kojem smo vidjeli da je Tin Jedvaj dobro rješenje za desni bok, kao i da, kad nema Modrića, sve njegove uloge, uključujući i onu izvođača penala, bez problema preuzme Raketa. I odvede Hrvatsku do pobjede. Bila je to utakmica nakon koje čak ni dežurni kritičari nemaju zbog čega negodovati.

NERVOZNI IZBORNIK Zlatko Dalić: Napadaju nas, to je naručeno, znam jako dobro!

Bila je to  večer koja je pokazala puno dobrih stvari, čak i izvan stadiona u Dallasu. Island je od Perua primio tri komada, Srbija je očitala nogometnu lekciju Nigeriji, a tek Argentina... Nakon što su im Španjolci zabili šesti gol, čak je i Messi napustio tribine, ne vjerujući da su tako loši...A to su naši protivnici u Rusiji. S ovakvim pristupom pobjeda protiv Nigerije, morala bi biti sigurna kao lagani 'zaušnjak' nakon što roditelji dođu kući sa školskih informacija.  

Ako ćemo pokušati pronaći neku zamjerku, a njih gotovo da i nije bilo, onda valja napomenuti da smo protiv Meksika igrali šest puta, četiri puta smo odigrali vrlo dobro i zasluženo pobijedili, a dvaput jako loše i zasluženo izgubili. Pogađate, ove četiri su bile prijateljske, ove dvije tamo gdje je najvažnije, na Svjetskim prvenstvima...

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Stevo Snajper 28.03.2018.

    Subasic na golu,mada smo jucer vidjeli da za tu poziciju nema straha jer je i kalinic odlican golman,al eto,subasic prije,mozda cisto zbog veceg iskustva...a sto se tice bekova,lijevo bi stavio il corluku il vidu (prije corluku) jer moze odigrat lijevog beka puuno bolje od pivarica,za strinica da ni ne govorim...vida i lovren stoperi i desno vrsaljko....a jedvaj moze bit đoker i za stopera i za desnog beka,po potrebi....dva zadnja vezna,rakitic i badelj,mislim da badelj apsolutno treba igrat jer nemamo drugog veznog tog kalibra sto se tice destrukcije protivnikove igre....lijevo perisic ili rebic,ovisi dal ce se perisic probudit do sp-a,jer kad je u formi,mislim da je ipak bolji od rebica....u sredini modric,desno pjaca,i naprijed kramaric,koji je po meni vec puno ranije trebao doci do prvih 11,jer mandzo je vec duze vrijeme u reprezentaciji blago receno los...

  • PetarRadonjic 28.03.2018.

    prvi put igralu zajedno ovaj sastav ce bit strasan za 2 god

  • realan5 28.03.2018.

    Nisam gledao utakmicu ali me zanima tezina ozljede vrsaljka koji je vidim u izasao u 36 min.

Komentiraj...
Vidi sve komentare