To je to što me zanima!

Kraj presedana u Dubrovniku: Jugaši otišli s bazena, testirali se pa izborili finale prvenstva!

Jugaši su smatrali da su igrači Solarisa izrazita opasnost za zarazu jer nisu uoči utakmice predočili važeće negativne testove na korona virus. Testirali su se na koncu obje ekipe, utakmica je počela dva i pol sata kasnije, a finale je izborio Jug s 14-7
Vidi originalni članak

Kakva večer i kakve scene u Gružu! Pravi presedan odvio se u dubrovačkom vaterpolskom hramu gdje su u 18 sati za loptu i ulazak u finale vaterpolskog prvenstva Hrvatske trebali zaplivati Jug i Solaris. Međutim, 15-ak minuta kasnije zaplivali su samo Šibenčani. Razlog? Jug je odbio prema zakazanom rasporedu zaigrati utakmicu jer gosti nisu predočili važeće testove na korona virus, a sve jer jugaši nisu željeli riskirati zdravlje svojih igrača uoči završnice Lige prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Toliko je u tom trenutku bilo pitanja, a odgovora dobra dva sata nigdje. Igrači su se pokupili s bazena, jugaši čak počeli i s treningom, suci su također otišli, a onda - preokret. Šibenčani su se pristali testirati, nakon njih brzi antigenski test odradili su i jugaši. Utakmica je počela oko 20:45 i, nakon svega neočekivanog, završila očekivano. Jug je dobio 14-7 i izborio finalnu seriju s Mladosti koja počinje 8. svibnja.

Međutim, ovo što se dogodilo u Gružu, možda će zatresti i hrvatsku vaterpolsku strukturu. Šibenčani su tvrdili da im nitko nije rekao da su obavezni priložiti važeći test prije utakmice, a Dubrovčani, pak, da ih je o svemu obavijestio povjerenik HVS-a za natjecanja Milivoj Bebić.

Problem je nastao u cijelom ovom presedanu, zapravo, ranije jer Solaris je u nedjelju navečer saznao da će danas igrati finale budući da mu je Primorje moralo predati uzvrat četvrtfinala upravo zbog zaraze korona virusom koji se kod Riječana proširio nakon prve utakmice, a ušao je i među Šibenčane. Među njima je u svlačionici bilo i suza, a o svemu se oglasio i HVS:

SOLARIS IDE NA JUG Korona odredila polufinalista: Riječani morali predati uzvrat!

"Danas, 4. svibnja u 18 sati, po rasporedu prvenstva trebala se odigrati polufinalna (jedna) utakmica prvenstva Hrvatske u Dubrovniku između Juga AO i Solarisa. Ista nije odigrana u zakazano vrijeme, tj., suci su odsvirali početak iste i nakon plivanja za loptu i kraj jer se u terenu u tom momentu nalazila samo momčad VK Solaris. Opunomoćenik utakmice je temeljem Pravilnika o vaterpolskim natjecanjima sačekao 15 minuta nakon čega je sucima dao znak za početak.

Naime, nesporazum se pojavio u načinu tumačenja da li uopće postoji obveza testiranja te usaglašavanja koje bi osobe eventualno mogle biti testirane u odnosu na to jesu li preboljeli Covid-19, jesu li cijepljeni, jesu li jednom ili dvaput cijepljeni itd. Epidemiologinja nije mogla u tom momentu na bazenu sa sigurnošću potvrditi tko bi se u odnosu na prethodno nabrojeno trebao testirati i da li je zadovoljavajući brzi antigenski test ili pak PCR.

U konačnici je dogovoreno (oba kluba) da svi igrači i treneri naprave brzi antigenski test kako bi se otklonila svaka sumnja oko zaraženosti nekog od igrača i trenera i oba kluba su suglasna da se utakmica uz suglasnost UO HVS-a ipak odigra."

Idi na 24sata

Komentari 39

  • svezasport 04.05.2021.

    Svi znamo da ako je jug prije tražio da se testiraju, a ovi došli bez testova, ne bi se niti utakmica igrala bilo bi odmah za jug 5-0 bez borbe. Nema tu pregovora kada je u pitanju jug. Jedini razlog zašto su radili svi testove je taj jer je jug znao da nemaju dokaza. Jugu nije pasalo šta nisu došli mrtvi umorni jer su trebali igrat sa Primorjem jučer, pa kao treba opet testiranje. A izjave predsjednika juga bolje ne komentirat (naravno da to nisu objavili, ne daj boze te sramote), njemu treba neka posebna pomoć. Pa to je bolest..

  • ante024 04.05.2021.

    Najbolje da se odmah jugu uruci trofej, koji cirkusanti

  • Dr.King Schultz 04.05.2021.

    Novinarska propaganda urodila plodom ... Čim južnije,tim tužnije

Komentiraj...
Vidi sve komentare