To je to što me zanima!

Nije Hajduk toliko dobar, već je Osijek loš! Krova igrač utakmice

Mladi Luka Vušković zabio je vodeći gol Hajduka, a vjerojatno bi bio i igrač utakmice da sjajni Krovinović nije učinio ono što su od njega zatražili navijači. I da nije 'kiksao' pred kraj susreta
Vidi originalni članak

U četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, Hajduk je u Gradskom vrtu slavio protiv Osijeka 2-1. Trener 'bilih' Ivan Leko nakon razgovora sa senatorima odlučio je krenuti s četvoricom u zadnjoj liniji, što mu se i isplatilo. Međutim, više je momčad Renea Pomsa bila loša, nego što je Hajduk bio dobar.

Osijek (4-2-3-1)

Marko Malenica (6) - Dostojna zamjena za Ivicu Ivušića, ali golmanska pozicija nije ono što mora brinuti Renea Pomsa.

Adrian Leon Barišić (5.5) - Greška na grešku, rekao bi Jasmin Repeša. Dobro zatvorio Mlakara, prema naprijed nije napravio gotovo ništa.

Mile Škorić (6) - Podigao publiku na noge s nekoliko 'kapetanskih' startova, ali još uvijek se vidi da mu fali utakmica u nogama. Nekoliko ga je puta Livaja pretrčao kao da ga nema, a u drugom poluvremenu je mogao biti krivac za gol, ali ga je spasio Žaper. Previše griješio u predaji lopte.

Mihael Žaper (6.5) - Jedina pozitivna karika u zadnjoj liniji Osijeka. Blokirao Livajin zicer nakon ogromne pogreške Škorića. Živković zabio poslije odbijanca nakon njegova udarca. 

Jevgen Čeberko (5.5) - Ista priča kao i kod Barišića. Previše griješio u predaji lopte, glavom nije bio 'unutra'. Usklici s tribine "Vadi ga van" nakon praktički svakog njegovog dodira s loptom možda i najbolje opisuje njegovu predstavu.

Vedran Jugović (6) - Dobar, razigran, jedino što mu je falilo su raspoloženi suigrači. Imao nekoliko dobrih izleta na protivničku polovicu.

Darko Nejašmić (5.5) - Jedna od najgorih predstava u dresu Osijeka. Falilo je agresivnosti, a desnu nogu je vukao po travi kao da je ozlijeđen, no Poms ga nije vadio iz igre.

Mario Jurčević (6) - Solidan, ali bez konkretnog učinka. Kao da između njega i Barišića jednostavno nema 'kemije'. Publika ga nagradila pljeskom nakon što je uzeo loptu neopreznom Awaziemu.

Mijo Caktaš (6) - Vratio se u sastav nakon dvije utakmice izbivanja. Imao dobro priliku za izjednačenje, ali je loše zahvatio loptu. Fossati i Grgić ga sjajno čuvali.

Kristijan Lovrić (5.5) - Igrao premalo za ocjenu. Šalu na stranu, Lovrić je bio potpuno nevidljiv. Zaigrao je na desnom krilu gdje se ne snalazi najbolje. Melnjak ga je bez većih problema 'spremio u džep'.

Josip Špoljarić (6) - Dobro čuvan, izoliran, bez pravih prilika. Jednostavno je - napadač ne može zabiti ako mu momčad ne stvori praktički nijednu šansu tijekom svih 90 minuta. Četvrtu utakmicu zaredom...

od 72. Živković (6.5) - Ušao i učinio što je trebao. Zabio gol i pružio svojoj momčadi nadu.

Hajduk (4-2-3-1)

Ivan Lučić (6.5) - Napokon debitirao za Hajduk. Leko je nakon utakmice kazao da je morao nešto promijeniti nakon 12 primljenih golova u zadnjih šest utakmica. Možda se i zadrži među stativama neko vrijeme, iako je mogao bolje reagirati kod udarca Žapera kojega je odbio točno ispred Živkovića. 

Dino Mikanović (6) - Odradio svoj posao i u drugom poluvremenu prepustio mjesto Lovrencsicsu. Teška utakmica protiv Dinama ostavila je na njemu traga...

Luka Vušković (7) - Sjajan i pouzdan u obrani, sve do 'kiksa' kojim se Osijek vratio u igru, a stigao je i savršeno zabiti glavom. Tek je navršio 16 godina, ali Leko ga nipošto ne bi smio vaditi iz prvih 11.

Chidozie Awaziem (6) - Ponovno je imao nekoliko pogrešaka, ali ga nije imao tko kazniti. Hajduk ga puno plaća, puno previše za ono što pokazuje na terenu.

Dario Melnjak (6) - Pokraj njega se Lovrić nije vidio. U napadačkom segmentu ga nismo previše vidjeli što je neuobičajeno za njega.

Marco Fossati (6.5) - Sjajno čuvao Caktaša, a mogao je i zabiti nakon odbijanca. Puno bolja predstava, nego u zadnjim utakmicama.

Lukas Grgić (6) - Dobro odradio posao u paru s Fossatijem. Jako puno znači Hajduku u ovakvim susretima.

od 90+3' Capan - Igrao premalo za ocjenu

Rokas Pukštas (6) - Postao standardni član prve postave Hajduka. Solidno odradio svoju rolu. Od tako mladog igrača se ipak ne može očekivati da će odigrati savršene utakmice u kontinuitetu.

Filip Krovinović (8) - Lepršav i mekan. Zabio gol za 2-0, a prije toga iz kornera pogodio 'u trepavicu' Vuškovića. Krajem prvog dijela sezone jedan je navijač na društvenim mrežama komentirao da bi trebao popraviti centaršut. Krovinović je napisao "znam" i očito se primio posla. Najbolji igrač utakmice!

Jan Mlakar (6) - Nije odigrao utakmicu za pamćenje. Ukrao loptu i poveo kontru koju Livaja nije uspio pretvoriti u gol, ali to je bio više plod Škorićeve greške.

od 87. Anello - Igrao premalo za ocjenu.

Marko Livaja (7) - Oporavio se od viroze i odigrao čitavu utakmicu. Čini se da prvo poluvrijeme protiv Dinama nije previše utjecalo na njega. Sjajno asistirao Krovinoviću za 2-0.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • Sangajac 02.03.2023.

    Osijek je kriminalno loš!

  • 02.03.2023.

    Krovinović u Hajduku recimo 89-90 g mogao bi skupljati lopte iza gola,toliko o našoj snazi i moći.

  • BILA BOJA JE BOJA 02.03.2023.

    Kao Hajdukovac kazem....Koliko je Hajduk dobar vidilo se sa Dinamom u proslu nedilju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare