Obavijesti

Sport

Komentari 368

Hajduk na krilima Vuškovića i Krovinovića u polufinale Kupa

Hajduk na krilima Vuškovića i Krovinovića u polufinale Kupa
8

Luka Vušković postao je najmlađi Hajdukov strijelac sa 16 godina golom glavom u 20. minuti, a u strijelce se upisao i njegov vršnjak Filip Živković koji je smanjio na konačnih 2-1 u 83. minuti pred 4707 ljudi u Osijeku

Hajduk je u gostima nakon vrlo uvjerljive igre pobijedio Osijek 2-1 (1-0) i time izborio polufinale Hrvatskog kupa kojeg su ranije izborili Slaven Belupo, Šibenik i Dinamo.

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Prošlosezonski osvajač Kupa Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice te je vodio 2-0. U 21. minuti je 16-godišnji Luka Vušković bio strijelac za 1-0, a u 77. Filip Krovinović za 2-0. Jedini gol za Osijek dao je također 16-godišnjak, Filip Živković je u 84. smanjio na 1-2, ali vremena ni snage kod domaćina za nešto više nije bilo.

Premda se od prve minute mogla primijetiti velika energija domaćih igrača, mnogo konkretniji kroz cijelo prvo poluvrijeme bio je Hajduk. U osmoj minuti su Splićani imali prvu priliku, a zaprijetio je mladi Vušković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Luka Vušković pogotkom Osijeku postao najmlađi strijelac u povijesti Hajduka

Potom je u 16. minuti pucao Mlakar pa nakon toga i Pukštas, dok je Hajduk bolju igru pogotkom naplatio u 21. minuti. Nakon kornera loptu je glavom zahvatio 16-godišnji Luka Vušković i zabio za gostujuće slavlje u Gradskom vrtu. Bio je to drugi nastup Vuškovića za seniorsku momčad Hajduka i premijerni pogodak.

Brzo nakon toga je Hajduk mogao povećati vodstvo, ali je domaći vratar Malenica odlično zaustavljao udarce Livaje i Fossatija. Osijek je bio posve nemoćan tijekom prvih 45 minuta. Domaćin nije mogao složiti pravu akciju i na pravi način doći pred suparnička vrata, a sličan ritam utakmica je imala i u drugom dijelu.

No, primjetno je bilo i da su Splićani pritisnuli kočnicu te su sve više pazili na svoja vrata i čuvali rezultat nego li tražili drugi pogodak i veliki korak prema polufinalu. Moglo je biti 2-0 u 62. minuti kada je Livaja prebacio osječkog vratara Malenicu, ali je pogodak spriječio Žaper i sačuvao nadu domaćinu.

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Četiri minute kasnije mogao je Krovinović zabiti, ali ni on nije uspio pogoditi suparničku mrežu. No, uspio je zato Krovinović u 77. minuti na asistenciju Livaje pogoditi za 2-0 iz teške situacije.

Tek tada je Osijek krenuo na sve ili ništa te je na 1-2 smanjio u 84. minuti. Udarac Žapera je obranio Lučić, ali je na odbijenu loptu natrčao Filip Živković i zabio za Osijek. Do kraja se domaćin trudio doći do drugog gola i produžetaka, ali Hajduk je sačuvao svoju minimalnu, ali posve zasluženu prednost.

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Ranije su polufinale Kupa izborili Slaven Belupo, Šibenik i Dinamo. Slaven Belupo je u utorak svladao Rudeš na domaćem terenu 2:0. Šibenik je u srijedu svladao BSK u Bijelom Brdu 2:0, dok je Dinamo nakon produžetaka bio bolji od Lokomotive s 3-1. Nakon 90 minuta rezultat je na maksimirskom stadionu bio 1-1.

Ždrijeb polufinalnih parova održat će se u ponedjeljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Četvrtfinale Kupa 18:00 , Gradski vrt
Osijek
Živković 83'
1 : 2
Hajduk
Vušković 20', Krovinović 78'
Sortiranje događaja
90+7'

Utakmica je gotova! Hajduk je izborio polufinale Kupa.

90+6'

Faul za Osijek. Na ubačaj je s gola došao i Malenica. Međutim, ubačaj je otišao u ruke Lučića.

90+3+

Capan je ušao umjesto Grgića.

87'

Anello je ušao umjesto Mlakara.

86'

Lučić udario glavom u stativu pri obrani Žaperovog udarca, ali nastavlja susret nakon liječničke pomoći.

Komentari 368