To je to što me zanima!

'Monaco je otpustio 4 trenera u 18 mjeseci? Ne, mene nije strah'

Niko Kovač (48) deveti je Hrvat u Monacu, a pokušat će slavni francuski klub vratiti prema vrhu Europe. Ima pet tjedana da pripremi momčad na novi start prvenstva i lov na mjesta koje vode prema željenom cilju
Vidi originalni članak

Bonjour. Nadam se da će se moj francuski popraviti u sljedećih mjesec dana pa da ćemo lakše komunicirati, započeo je Niko Kovač na predstavljanju u novom klubu, francuskom Monacu.

Hrvatski je stručnjak preuzeo bivši klub Danijela Subašića (34) koji je sezonu završio na devetom mjestu.

PRATITE PREDSTAVLJANJE NIKE KOVAČA

- Bilo je to iznenađenje i dogodilo se jako brzo. To je i razlog zašto govorim samo na engleskom. A Monaco je veliki klub te je cilj da ga vratimo na vrh gdje i pripada tako veliki klub. Moraju igrati na internacionalnoj razini, a mislim da znate što to znači kad kažem na internacionalnoj razini - rekao je Niko i osvrnuo se na Subu:

- Mislim da je počeo u drugoj ligi i da je ovdje odradio odličan posao. Nismo se čuli, mislim da se trenutno u Hrvatskoj priprema za nove izazove. Nazvat ću ga svakako, ali mislim da ću prvo nazvati Dadu Pršu koji je igrao ovdje, a i igrali smo zajedno.

Nakon što je u Njemačkoj skupljao iskustvo u Eintrachtu, trenirao je i klub na najvišoj razini, Bayern. Pitanje je hoće li svoju filozofiju moći pretočiti u djelo i u Francuskoj.

- Svaki trener ima svoju filozofiju i razmišljanje o nogometu. U prošlosti sam radio u klubovima poput Frankfurta i Bayerna koje su dvije različite momčadi. Moram vidjeti u kakvom su stanju igrači te se prvo moram adaptirati kako bi odabrao pravu strategiju i taktiku kako bi tim dao što bolje rezultate - jasan je Kovač.

ŠTO ČEKA NIKU U RAJU? Kovač 9. Hrvat u Monacu, doveli ga ljudi koji su potjerali Subu

Susretao se Kovač već s francuskim klubovima u karijeri, ali i s reprezentacijom. No, vremena se mijenjaju pa će se morati prilagoditi novitetima.

- Francuski nogomet je veoma uspješan na reprezentativnoj razini i za njih igra jedan od najboljih igrača svijeta kao što su igrali i u prošlosti. Moram saznat još neke stvari o ostalim momčadima, ali na kraju krajeva moramo gledati sebe kako bi drugi morali učiti o nama.

U Francusku je doveo stožer od tri čovjeka, svog brata Roberta, Gorana Lackovića i kondicijskog trenera iz Austrije.

- Kao igrač sam imao mnogo dobrih trenera s kojima sam radio i to iskustvo koristim u svom trenerskom poslu. To je za mene alat koje mogu koristiti - iskustvo, moj brat i moj stručni stožer tu su uz mene.  Prvi dojam i prvi trening s ekipom je bio jako dobar, odradili smo odličan posao. Znam da trebam malo vremena, ali imamo pet tjedana da se poboljšamo i da ćemo nakon toga naći prava rješenja za poboljšati momčad. Prva utakmica je u kolovozu te se moramo predati poslu kako bi imali uspjeha - rekao je Kovač i dodao:

- Vjerujem upravi kluba, to je jedan od razloga zašto sam došao u klub jer vjerujem da možemo izgraditi dobru momčad

VIDEO: KOVAČEV DAN U MONAKU Niko: Pa tu je kao u Hrvatskoj! Moram samo vježbati francuski

Klub je imao četiri trenera u zadnjih 18 mjeseci, a jedan je novinar upitao stvara li to pritisak Niki i razmišlja li da bi se to moglo i njemu dogoditi.

- Ne - kratak i jasan je bio Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • jaka sam 22.07.2020.

    i njega će ali nada se prije toga zaradi. mani,mani....

  • viklersky 21.07.2020.

    Prevara od trenera, teška

  • drazen0307 21.07.2020.

    Kako da te bude strah kad para legne i kad te potjeraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare