Obavijesti

Sport

Komentari 11

Niko: Pa tu je kao u Hrvatskoj! Moram samo vježbati francuski

Niko: Pa tu je kao u Hrvatskoj! Moram samo vježbati francuski

Sjećam se ovog kampa, tu sam 2001. trenirao s Bayernom, rekao je Kovač po dolasku u Kneževinu i prošao test mjerenja temperature. Imao je 36,6 celzijevaca. I njegov brat Robert - također

VIDEO

Niko Kovač (48) novi je trener Monaca. Klub iz Kneževine u nedjelju je priopćio kako je bivši hrvatski izbornik potpisao ugovor na tri godine, uz mogućnost produljenja na još jednu, a u ponedjeljak je otkrio i kako je izgledao Kovačev prvi dan na Azurnoj obali.

Nakon slijetanja na aerodrom u obližnju Nicu, Niko i njegov brat Robert (46) prvo su se provozali do klupskog kampa.

- Sve je prošlo dobro, dobio sam nekoliko poruka. "Vidimo se brzo". OK, Paul mi je poslao poruku. "Dobrodošao". Na francuskom je "bienvenue". Odgovorit ću mu na francuskom - govorio je Niko na solidnom engleskom vozeći se u automobilu pa, gledajući obalu, ustvrdio:

- Slično je kao u Hrvatskoj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Kovač lani slavio s Bayernom

Pokretanje videa...

00:52

A onda se, kad je došao u kamp La Turbie uklesan u stijene, prisjetio da je tamo jednom već bio.

- Pa tu sam 2001. trenirao s Bayernom. S ove strane bio je teren, jesam li u pravu? A tu je bio ulaz u teretanu, sjećam se - rekao je Kovač, što su mu klupski zaposlenici i potvrdili. 

A onda je stigao i sportski direktor Paul Mitchell (38).

- Pozdrav, Paule! Ja sam jako dobro, kako ste vi? Drago mi je što vas mogu upoznati - ljubazno je rekao Kovač pa prešao na glavno: potpis ugovora.

Niko i službeno u Monacu! 'S njime ćemo ostvariti naš cilj'
Niko i službeno u Monacu! 'S njime ćemo ostvariti naš cilj'

Nakon što je i formalno postao trener Monaca, odmah je suradniku dao zaduženja.

- Nakon treninga trebam sekvence s treninga, izrezati ih u kratki video kako bismo igračima mogli pokazati što želimo da rade, što je važno. Glavne stvari s treninga na kojima moramo inzistirati - rekao je Kovač, a novi klupski kolega odgovorio je: "Nema problema!".

Druga postaja bio je stadion Luj II. koji je specifičan jer se nalazi na vrhu zgrade, a odmah iza zapadne tribine je - granica s Francuskom.

- Možemo razgovarati na francuskom, moram s vama vježbati francuski. Tu t'apelles? (tvoje ime?) - rekao je snimatelju u autu dok se vozio do stadiona i nasmijao se.

Po dolasku na Luj II. braći Kovač izmjerili su tjelesnu temperaturu. Robert je imao 36,6 celzijevaca. I njegov brat Niko - također. A kako drugačije...

- Jako dobro, hvala puno - otpovrnuo je Niko i otišao u unutrašnjost stadiona.

Smjestio se u stan, noć je već padala nad Azurnom obalom, a onda je sabrao dojmove.

- Velik je projekt, veliki izazov, ali sviđa nam se. S Paulom, Olegom i cijelom ekipom dat ćemo sve od sebe. Veselimo se i očekujem lijepu budućnost - rekao je Niko.

Naslijedio je Španjolca Roberta Morena (42) koji je dobio otkaz na početku priprema za novu sezonu, a nakon prekinute Ligue 1 nije mogao dohvatiti Europu, tek deveto mjesto.

- Naravno da je teško kad netko mora napustiti klub. Nadam se da će Roberto Moreno pronaći novi čim je prije moguće i želim sve najbolje u budućnosti njemu, cijelom njegovome timu i njegovoj obitelji - rekao je Kovač i zaključio:

- Za mene je ovo pravi put za početak novog poglavlja u novoj zemlji. Radio sam sam u tri zemlje, ovo mi je četvrta. Uživam u Monacu i mislim da je ovo pravo mjesto za pravi projekt.

Braća Kovač imaju dovoljno vremena za pripremu nove sezone Ligue 1 koja počinje 23. kolovoza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića