To je to što me zanima!

'Nije ovo slučajno, Hrvatska je u futsalu među Top 5 u Europi'

Pa u Splitu je nedavno igrao Brazilac Neto, koji je bio i najbolji igrač SP-a u futsalu, a vjerojatno je u tom trenutku imao veću plaću od nekih igrača Hajduka. Ozbiljna su to ulaganja, kaže Matija
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija u futsalu do 19 godina napravila je povijesni uspjeh. Na prvom Europskom prvenstvu tog uzrasta oduševila je sportsku javnost i ušla u finale izbacivši Portugal na penale nakon dva vraćanja iz rezultatskog minusa.

Izabranici Marinka Mavrovića pokazali su kako spadaju u vrh europskog futsala, pa i da se mogu nositi s velikanima poput Španjolske, Portugala, Rusije ili Italije. Dapače, baš preko tih Talijana naši su klinci i izborili Europsko prvenstvo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

IZBORNIK MAVROVIĆ O USPJEHU 'Nisu nas htjeli ni pozdraviti, napravili smo sportsko čudo'

- Vjerujte, ovaj rezultat nije slučajan, već dugo govorim kako je Hrvatska u futsalu među top pet reprezentacija Europe, kako po kvaliteti domaće lige tako i po radu s djecom - priča nam bivši reprezentativac i danas član Futsal Dinama Matija Đulvat (43) pa dodaje:

- Hrvatski klubovi posljednjih godina ozbiljno ulažu u svoju djecu, u pogonima imaju po 100-200 djece što je jako puno, a to je odlično. Mi prednjačimo u regiji, ali smo još miljama daleko od Portugalaca, Španjolaca...

TKO SU MLADI HRVATI U FUTSALU? Nemaju dnevnice, konobarili su prije Eura, a trenira ih Buraz...

A baš će nam Španjolci biti protivnici u subotnjem finalu u Rigi koje se igra od 19 sati.

- Pa u Splitu je nedavno igrao Brazilac Neto, koji je bio i najbolji igrač SP-a u futsalu, a vjerojatno je u tom trenutku imao veću plaću od nekih igrača Hajduka. Ozbiljna su to ulaganja. Istina, futsal i dalje živi na krilima zaluđenih pojedinaca, a postoji razlika i u odnosu HNS-a prema futsalu. Tako da sam siguran kako će uspjesi naših klinaca biti sve češći - kaže Đulvat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ustani bane 2 13.09.2019.

    Ako je imo veću plaću od nekih igrača Hajduka, onda smo možda i prvi na svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare