To je to što me zanima!

Nijemci su razotkrili Novaka: Srpski tenisač varao s testom?

Broj Đokovićevog pozitivnog testa koji je napravljen 16. prosinca je 7371999, dok je broj negativnog testa od 22. prosinca za 50.000 manji. S obzirom na to da brojevi idu jedan iza drugog i rastu, trebao bi biti veći
Vidi originalni članak

Srpskom tenisaču Novaku Đokoviću vraćena je viza nakon što ga je australski sudac oslobodio svih optužbi, ali ministar migracija Alex Hawke i dalje zadržava pravo poništiti mu vizu u bilo kojem trenutku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Đoković se nije cijepio, a prema svom iskazu korona virus prebolio je dva puta. Izuzeće je dobio na temelju dokumenta koji dokazuje da je 16. prosinca bio zaražen koronom, odnosno da ju je prebolio i da zbog toga može ući u Australiju. 

Naime, upitna je ispravnost njegove covid potvrde, odnosno testiranja, a njemački Der Spiegel donosi najnovije dokaze. 

U dokumentaciji Zavoda za javno zdravstvo Srbije piše kako je Đoković PCR test napravio 16. prosinca u 13:05, a taj je test sedam sati kasnije pokazao da je pozitivan na koronavirus. Ipak, njemački list navodi da je sporno to što je u digitalnoj oznaci taj njegov pozitivni rezultat upisan tek 26. prosinca u 14:21, a ta bi se oznaka trebala unijeti nekoliko minuta nakon što stignu rezultati.

Spiegel je skenirao QR potvrdu od 16. prosinca te se pokazalo da je Đoković bio negativan. Nakon nekoliko sati i ponovnog skena, isti test je bio pozitivan. 

Još jedna sumnjiva stavka su identifikacijski brojevi na Novakovim covid potvrdama. U Srbiji se za svaki test dodjeljuje novi identifikacijski broj. Broj Đokovićevog pozitivnog testa koji je, kako tvrde iz njegovog tima, napravljen 16. prosinca je 7371999, dok je broj negativnog testa od 22. prosinca za 50.000 manji. S obzirom na to da brojevi idu jedan iza drugog i rastu, isti bi trebao biti veći.

Njemački IT stručnjaci analizom su utvrdili kako je negativan test proveden i unesen u bazu prije pozitivnog, a ne obrnuto kako je trebalo biti i kako tvrde Srbi. 

Der Spiegel zaključuje kako je pozitivan test unesen naknadno, 26. prosinca, a ne 16. kada je morao biti te se postavlja pitanje je li onda Đoković bio pozitivan kasnije nego što tvrdi i kako objasniti da je  digitalna verzija pokazala negativan test od 10. siječnja?

Idi na 24sata

Komentari 118

  • beli1977 12.01.2022.

    Okej zasto nije u zatvoru kao terorist?

  • bosanac1990 12.01.2022.

    kad svabe pocnu pricat o postenju a gori zlocinci od srba

  • x00x 12.01.2022.

    sto su svabe kroz povijest radili sa doping testovima...bolje da se ne javljaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare