Obavijesti

Sport

Komentari 118

Nijemci su razotkrili Novaka: Srpski tenisač varao s testom?

Nijemci su razotkrili Novaka: Srpski tenisač varao s testom?

Broj Đokovićevog pozitivnog testa koji je napravljen 16. prosinca je 7371999, dok je broj negativnog testa od 22. prosinca za 50.000 manji. S obzirom na to da brojevi idu jedan iza drugog i rastu, trebao bi biti veći

VIDEO

Srpskom tenisaču Novaku Đokoviću vraćena je viza nakon što ga je australski sudac oslobodio svih optužbi, ali ministar migracija Alex Hawke i dalje zadržava pravo poništiti mu vizu u bilo kojem trenutku.

Pokretanje videa...

Đokoviću ministar može ukinuti vizu: 'Ako je sud donio odluku, onda to svi moraju poštivati' VIDEO

Đoković se nije cijepio, a prema svom iskazu korona virus prebolio je dva puta. Izuzeće je dobio na temelju dokumenta koji dokazuje da je 16. prosinca bio zaražen koronom, odnosno da ju je prebolio i da zbog toga može ući u Australiju. 

Naime, upitna je ispravnost njegove covid potvrde, odnosno testiranja, a njemački Der Spiegel donosi najnovije dokaze. 

U dokumentaciji Zavoda za javno zdravstvo Srbije piše kako je Đoković PCR test napravio 16. prosinca u 13:05, a taj je test sedam sati kasnije pokazao da je pozitivan na koronavirus. Ipak, njemački list navodi da je sporno to što je u digitalnoj oznaci taj njegov pozitivni rezultat upisan tek 26. prosinca u 14:21, a ta bi se oznaka trebala unijeti nekoliko minuta nakon što stignu rezultati.

Spiegel je skenirao QR potvrdu od 16. prosinca te se pokazalo da je Đoković bio negativan. Nakon nekoliko sati i ponovnog skena, isti test je bio pozitivan. 

Novak Djokovic practices on court ahead of 2022 Australian Open

Još jedna sumnjiva stavka su identifikacijski brojevi na Novakovim covid potvrdama. U Srbiji se za svaki test dodjeljuje novi identifikacijski broj. Broj Đokovićevog pozitivnog testa koji je, kako tvrde iz njegovog tima, napravljen 16. prosinca je 7371999, dok je broj negativnog testa od 22. prosinca za 50.000 manji. S obzirom na to da brojevi idu jedan iza drugog i rastu, isti bi trebao biti veći.

Njemački IT stručnjaci analizom su utvrdili kako je negativan test proveden i unesen u bazu prije pozitivnog, a ne obrnuto kako je trebalo biti i kako tvrde Srbi. 

Der Spiegel zaključuje kako je pozitivan test unesen naknadno, 26. prosinca, a ne 16. kada je morao biti te se postavlja pitanje je li onda Đoković bio pozitivan kasnije nego što tvrdi i kako objasniti da je  digitalna verzija pokazala negativan test od 10. siječnja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja