To je to što me zanima!

Ništa od putovnice: Suarez je varao na ispitu iz talijanskog

Njegova supruga Sofia je Talijanka i Suarez je na temelju nje mogao dobiti talijansko državljanstvo, no u Italiji su drugačija pravila. Morao je položiti talijanski jezik. Varao je pa je otpao odlazak u Juventus...
Vidi originalni članak

Prelazak Luisa Suareza u Juventus bio je praktički gotova stvar. Urugvajac je prije nekoliko dana nakon treninga otišao u Perugiju gdje je položio ispit iz B1 razine talijanskog jezika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova supruga Sofia je Talijanka i Suarez je na temelju nje mogao dobiti talijansko državljanstvo, no u Italiji su drugačija pravila. Morao je položiti talijanski jezik kako bi dobio talijansku putovnicu te kako bi ga smatrali europskim državljaninom.

Urugvajac je to i napravio, no nakon što se doznalo da ipak neće prijeći u Juventus, odjednom su izašle informacije da je Suarez varao na ispitu. Sve je otkrila neprofitna udruga ANSA.

To je objavio, po običaju nepogrešivi, Fabrizio Romano.

- Veliki problem za Suareza. Bilo je "nepravilnosti" u ispitu iz talijanskog jezika na Sveučilištu u Perugiji. Suárez je unaprijed dobio pitanja, dobio je putovnicu varajući - kaže poznati talijanski novinar.

Suarez je navodno znao koja će pitanja biti na ispitu, a osim pismenog dijela, lakoćom je položio i usmeni ispit. A sada očito znamo zašto je to riješio tolikom lakoćom. Sjajni napadač očito nije stigao naučiti pa se poslužio dobrim starim alatima kako što lakše doći do pozitivne ocjene.

Talijanske vlasti su odmah zaustavile proceduru izrade putovnice, a Juventus je zaustavio njegov transfer iz Barcelone. Urugvajac je trebao doći besplatno, ali klub iz Torina nije imao dovoljno strpljenja za čekati jer cijeli proces oko putovnice traje pola godine. Za to vrijeme oni su na posudbu doveli Alvara Moratu, a Atletico Madrid je kontaktirao Suareza koji je raskinuo ugovor s Barcom i dogovorio njegov dolazak.

Mnogima je bilo čudno kako je Suarez bez problema položio B1 razinu, no sada je istina izašla na vidjelo. Iskoristio je svoju popularnost i moć pa se poslužio ilegalnim sredstvima. Ipak, talijansko državljanstvo mu sada neće više trebati. Za Atletico bi trebao potpisati na dvije godine, a obzirom na njegovu dob, pitanje je hoće li više ikada imati priliku zaigrati u Italiji. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • crowal 22.09.2020.

    Gluposti, kako je kralj Manđo igrao u Juveu, a nije znao ni riječi talijanskog

  • vuky91 22.09.2020.

    Kad nitko nije stavio zvjezdicu i javio da se "pripazi malo"...

  • Trump Jong Un 22.09.2020.

    Kakvo varanje obična formalnost, pa naši političari rade 100 puta gore stvari na naš trošak a ovo nogometaš ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare