Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ništa od putovnice: Suarez je varao na ispitu iz talijanskog

Ništa od putovnice: Suarez je varao na ispitu iz talijanskog

Njegova supruga Sofia je Talijanka i Suarez je na temelju nje mogao dobiti talijansko državljanstvo, no u Italiji su drugačija pravila. Morao je položiti talijanski jezik. Varao je pa je otpao odlazak u Juventus...

VIDEO

Prelazak Luisa Suareza u Juventus bio je praktički gotova stvar. Urugvajac je prije nekoliko dana nakon treninga otišao u Perugiju gdje je položio ispit iz B1 razine talijanskog jezika.

Pokretanje videa...

Rakitićev oproštaj od Barcelone 00:53

Njegova supruga Sofia je Talijanka i Suarez je na temelju nje mogao dobiti talijansko državljanstvo, no u Italiji su drugačija pravila. Morao je položiti talijanski jezik kako bi dobio talijansku putovnicu te kako bi ga smatrali europskim državljaninom.

Champions League - Group F - FC Barcelona v Borussia Dortmund

Urugvajac je to i napravio, no nakon što se doznalo da ipak neće prijeći u Juventus, odjednom su izašle informacije da je Suarez varao na ispitu. Sve je otkrila neprofitna udruga ANSA.

To je objavio, po običaju nepogrešivi, Fabrizio Romano.

- Veliki problem za Suareza. Bilo je "nepravilnosti" u ispitu iz talijanskog jezika na Sveučilištu u Perugiji. Suárez je unaprijed dobio pitanja, dobio je putovnicu varajući - kaže poznati talijanski novinar.

Suarez je navodno znao koja će pitanja biti na ispitu, a osim pismenog dijela, lakoćom je položio i usmeni ispit. A sada očito znamo zašto je to riješio tolikom lakoćom. Sjajni napadač očito nije stigao naučiti pa se poslužio dobrim starim alatima kako što lakše doći do pozitivne ocjene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer 🌞🌊 #2020 LOVE YOU ❤️😍 @sofibalbi

Objavu dijeli Luis Suarez (@luissuarez9)

Talijanske vlasti su odmah zaustavile proceduru izrade putovnice, a Juventus je zaustavio njegov transfer iz Barcelone. Urugvajac je trebao doći besplatno, ali klub iz Torina nije imao dovoljno strpljenja za čekati jer cijeli proces oko putovnice traje pola godine. Za to vrijeme oni su na posudbu doveli Alvara Moratu, a Atletico Madrid je kontaktirao Suareza koji je raskinuo ugovor s Barcom i dogovorio njegov dolazak.

FC BAYERN MUENCHEN - FC BARCELONA, Football UEFA Champions League

Mnogima je bilo čudno kako je Suarez bez problema položio B1 razinu, no sada je istina izašla na vidjelo. Iskoristio je svoju popularnost i moć pa se poslužio ilegalnim sredstvima. Ipak, talijansko državljanstvo mu sada neće više trebati. Za Atletico bi trebao potpisati na dvije godine, a obzirom na njegovu dob, pitanje je hoće li više ikada imati priliku zaigrati u Italiji. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union