To je to što me zanima!

Njemačka dočekuje Mađarsku s duginim bojama: Posebna traka Neuera i 'novo ruho' stadiona

Allianz Arena na kojoj će Njemačka i Mađarska odigrati odlučujući susret u skupini F osvanula je osvijetljena u dugine boje čime su tamošnje vlasti poslale poruku ne mađarskim nogometašima, već vlasti Mađara
Vidi originalni članak

Ovog ćemo se Eura 2021. sjećati, kako je krenulo, po svemu - samo ne nogometu. Odgoda zbog korone, pa posebne mjere što se tiče igrača i navijača, skandali sa sponzorskim bocama, a sad i političke poruke. Njemačka i mađarska nogometna reprezentacija igraju u srijedu, 23. lipnja, odlučujući susret u skupini F, a Nijemci su preko nogometa odlučili reći što misle o političkim potezima Mađarske.

Naime, tamo je prošlog tjedna u parlamentu izglasan zakon kojim se zabranjuje promicanje homoseksualnosti među maloljetnicima što je jedna u nizu restrikcija konzervativne vlade premijera Orbana. Na to su se pobunili Nijemci te Allianz Arenu na kojoj će se održati spomenuti susret obojili u karakteristične dugine boje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je novi korak prema obespravljivanju lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih ljudi. Nasilni čin nakon niza godina sustavnog ograničavanja vladavine zakona i osnovnih sloboda u Mađarskoj - objavili su minhenski vijećnici.

Kapetan i golman njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer podržao je LGBT zajednicu noseći kapetansku traku u duginim bojama na utakmici protiv Portugala (4-2), a najvjerojatnije će istu nositi i na utakmici protiv Mađarske. Prvotno je UEFA pokrenula istragu zbog poruke njemačkog kapetana iskazane trakom, ali ona je ubrzo obustavljena uz poruku kako 'simbol raznolikosti i predstavlja plemenitu svrhu'.

VATRENO JE U BUDIMPEŠTI Kleinheisler igrač utakmice! Deschamps: Umjesto da vodimo 3-0, mi na pauzi gubimo 1-0

Dolazak u München najavili su i mađarski ultrasi iz 'Karpatske brigade', koji većinom podržavaju ekstremno desnu mađarsku stranu. Bilo kako bilo, nadamo se kako će na kraju ipak prevladati nogomet koji bi i trebao biti najvažnija stvar na Europskom, vjerovali ili ne, nogometnom prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • 21.06.2021.

    Svaka cast madjari fuj njemacka

  • kajzanavek 21.06.2021.

    E da vam se brko zdigne, pa da vidi na kaj Njemačka zgleda? Jedno je tolerancija a, ovo je čisto nametanje.

  • Da da 21.06.2021.

    Dobio sam drugi zuti karton jer nesmijes reci ono sto mislis nego moras pazit sta pricas... pa sad da ne psujem dajem ja vama crveni karton i cao dovidjenja jerbo i vi ste isto ta njemacka ocito! 24 sata! lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare