To je to što me zanima!

Ipak - Đoxit! Novaku su otkazali vizu, deportirat će ga iz zemlje?

Procedura? Đokovićevi odvjetnici mogu uložiti žalbu, a na Sudu je odluka hoće li ju razmotriti. Ukoliko Sud prihvati podnošenje žalbe, Novak bi mogao početi turnir, no isto bi tako mogao biti priveden i deportiran, usred meča...
Vidi originalni članak

Australski ministar imigracije Alex Hawke otkazao je vizu Novaku Đokoviću! Prvi reket svijeta tako će gotovo sigurno propustiti prvi Grand Slam sezone. 

POGLEDAJTE VIDEO: Đokoviću otkazali vizu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Službeno priopćenje australskog ministra imigracije prenosimo u cijelosti:

"DOSTA MI JE CIRKUSA" Novaka vode u pritvor na tajnoj lokaciji, novo saslušanje je već noćas! Sudac Kelly se povukao

“Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje Novak Đoković iz razloga zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je takva odluka bila od javnog interesa. Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka. Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković.", stoji u objavi Alexa Hawkea.

Kakva je sada procedura? Novak će biti hitno vraćen u imigracijski Park hotel, njegovi odvjetnici mogu uložiti žalbu, što će vjerojatno i učiniti, a na Sudu je odluka hoće li razmotriti žalbu. Ukoliko Sud prihvati podnošenje žalbe, Đoković bi mogao početi turnir, no isto bi tako mogao usred turnira, pa možda čak i meča, biti priveden i deportiran.

Drugi i vjerojatniji rasplet situacije je ovakav: Sud može u samome startu odbiti potencijalnu žalbu Đokovićevih odvjetnika te bi Srbin u najkraćem roku morao napustiti Australiju. 

Ovo je već drugi put da su Australci otkazali vizu Đokoviću pa je izgledno kako prvom reketu svijeta slijedi deportacija. Novak će tako propustiti prvi Grand Slam sezone i drugu priliku za osvajanjem rekordnog 21. Grand Slama, a u međuvremenu će tu priliku imati Rafael Nadal koji zadovoljno trlja ruke budući da je sad, uz Zvereva i Medvjedeva, najveći favorit za naslov!

PREDOSJEĆAO JE Novak misteriozno nestao s liste za popodnevni trening na AO-u

Osim Španjolca, zadovoljno trljaju ruke i Australci, koji nisu htjeli prihvatiti odluku Suda o puštanju Đokovića iz imigracijskog Park hotela ranije ovog tjedna. A onda su počele u javnost curiti informacije o kontradiktornostima u njegovoj prijavi za vizu i 'stvarnom stanju'. Đoković je svakim danom sve više gubio podršku, a na kraju je ostao i bez vize.

POGLEDAJTE ŠTO KAŽU ZAGREPČANI I BEOGRAĐANI O ĐOKOVIĆU: 

Idi na 24sata

Komentari 402

  • Miro Rogic 15.01.2022.

    Dokovicu novac ne pravi covjeka postenim,postenje treba zasluziti i to posteno.Dokovicu kako bi se ti osjecao da ti se nepozeljna osoba uvuce u kucu i da ga nemos da izbacis.Jos samo nesto Dokovicu od.ebi od Australije jer je punu bolja bez tebe i takovih napuhanih olosa.Australci postuju ustav prava i odredbe i nikako ne trebamo takove kao sto si ti.

  • robi-s 14.01.2022.

    Ne razumijem zašto Đoković inzistira s tim žalbama.Nije kruha gladan da mora igrati (osvojiti) AO. Trebao se vratiti prvim avionom kad su mu poništili vizu.

  • MatijaKezele 14.01.2022.

    Donirao je pare Australiji kad je bilo kod njih kritično, a oni ovako vraćaju. On bar nije licemjer ko naš Lovren koji je stalno protiv cjepljenja, a na kraju došla potvrda da je cjepljen iz hrvatskog stožera

Komentiraj...
Vidi sve komentare