To je to što me zanima!

Novi 'supermeč': Adesanya na Blachowicza - prvak na prvaka!

Whitea je razočarala prodaja PPV-ova priredbe koju su predvodili Khabib i Gaethje pa je posegnuo za novim sudarom dvojice prvaka. Poluteška i srednja kategorija, Adesanya protiv Blachowicza - okršaj je potvrđen
Vidi originalni članak

Htio sam da se ponovno borbe Adesanya i Whittaker. To je borba koja ima najviše smisla. No Robert se ne želi s njim boriti, što je prilično ludo, pa smo onda odlučili pustiti Adesanyu da se bori protiv koga on želi, a to je Jan. Israel je tip koji se želi konstantno boriti i biti zaposlen. Neće morati odbaciti pojas prvaka srednje, jer će se htjet boriti u najkraćem mogućem roku

Rekao je to predsjednik UFC-a Dana White o novom 'supermeču' između prvaka srednje i poluteške kategorije, Israela Adesanye (31) i Jana Blachowicza (37). Još nije poznato kad će se meč održati, ali službeno je da prvak poluteške kategorije ima novog izazivača. 

LEGENDA JE OTIŠLA Hall prekidom poslao Silvu u mirovinu! Ontiveros sredio vrat

Pojasnio je Dana što ga e potaknulo na tu borbu te je istaknuo da je ljut na Australca koji ne želi uzvrat protiv Adesanye. Nakon što je Jon Jones napustio titulu u poluteškoj kategoriji, Blachowicz je u meču za upražnjenu titulu pobijedio Dominicka Reyesa, a mnogi su se nakon toga ponadali kako su prvi u redu izazivača za titulu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Aleksandrom Rakićem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu su Thiago Santos, Glover Teixeira pa i Aleksandar Rakić koji će ipak morati pričekati na novu priliku. U srednjoj je kategoriji situacija nešto jasnija jer Adesanya praktički ni nema novih izazova. No, bilo kako bilo, očekuje nas još jedan supermeč u kojem će Israel mati sličnog protivnika kao što je bio Paolo Costa, samo u kategoriji iznad.

Podsjetimo, Jan Blachowicz bio je na rubu kraja svog puta u UFC-u, a onda je u odličnom meču u zagrebačkoj Areni slavio protiv našeg Igora Pokrajca. Spasilo ga je to iako je poslije odmah dva puta poražen. Onda je krenuo u nevjerojatni niz od devet mečeva u kojima je izgubio samo jednom i to protiv Thiaga Santosa, trenutno prvog izazivača u poluteškoj. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • japanokinezjapano 02.11.2020.

    Dena ili Dana je jedan crvenko koji na tuđim batinama diže veliki novac. Njega treba staviti u kavez.

  • Captain Obvious 02.11.2020.

    Doslovno u svakom borilačkom sportu postoje težinske kategorije i njihovi prvaci... mislio sam de je ovo i najvećem laiku jasno ali očito nije.

  • Rokijana 02.11.2020.

    Puno priča adesanya izvan kategorije pa sada neće moći ovo izbjeći... bit će a sada pavanjeee.

Komentiraj...
Vidi sve komentare