To je to što me zanima!

Novo vrijeme svladalo favorita Olmissum i osvojilo prvi Kup

Makarani su svladali Omišane 6-2 u Puli. Nema sumnje kako je ovo veliko razočaranje za Olmissum, koji je bio veliki favorit za prvi domaći trofej ove sezone
Vidi originalni članak

Makarsko Novo vrijeme osvojilo je ovogodišnji futsal kup, rvi u povijesti! Slavili su u Makarani u Puli protiv velikih rivala i najbližih susjeda, omiškog Olmissuma 6-2 i poravnali se s njima po broju osvojenih trofeja. Sada i jedni i drugi imaju po dva osvojena prvenstva te po jedan kup i superkup. Prava je šteta što je završnica kupa igrana u Puli, a ne negdje bliže gradovima iz kojih dolaze finalisti, nema sumnje da bi navijači jednoga i drugoga kluba do vrha napunili dvoranu.

Novo vrijeme je ušlo u finalnu utakmicu puno bolje i do poluvremena stiglo do vodstva 2-0. Iako bi se po ukupnom broju udaraca na gol, 13-11 u korist Olmissuma, dalo zaključiti da su Omišani bili bolja momčad, dojam vara, puno izglednije prilike, na koncu i dva gola zabili su Makarani. I to kako!

Toni Jelavić probio je Bilandžića s desetak metara kroz noge, naklon što je presjekao jednu loptu na svojoj polovini terena, a na 2-0 povisio je Toni Suton tako što je petom skrenuo šut Musinova u gol. Ni minuta odmora trenera Olmissuma Duje Maretića nije pomogla niti bilo što promijenila. Nastavila se dominacija Novog vremena do kraja poluvremena, ali još i više u nastavku susreta. Najprije je nakon dvije minute igre Toni Jelavić zabio iz slobodnog udarca, opet kroz noge Bilandžiću, a dvije minute kasnije i Luka Suton iz izrađene akcije.

Treneru Olmissuma Maretiću nije preostalo ništa drugo nego baciti sve karte na napad i zaigrati s golmanom igračem. No nije ovo bilo večer njegove momčadi, jednu njihovu pogrešku odmah je kaznio svojim trećim golom Toni Jelavić, na 12 minuta prije kraja susreta postavio je 5-0.

Krenuli su Omišani na sve ili ništa, no sjajno je s druge strane branio Jakša Herceg, tako da su do kraja susreta zeleno - plavi uspjeli samo ublažiti poraz. Alen Marić zabio je dva gola s igračem više u polju, no točku na "i" stavio je Horvath šestim golom u zadnjoj minuti susreta.  

Nema sumnje kako je ovo veliko razočaranje za Olmissum, koji je bio veliki favorit za prvi domaći trofej ove sezone, no očito su po tri susreta u Glavnoj i Elitnoj rundi Lige prvaka te reprezentativne obaveze ostavile traga na igračima. Sjajne utakmice gledali smo u polufinalima i u finalu kupa što je najbolja potvrda da je hrvatski futsal kvalitetan i zanimljiv, a naša liga jedna od pet najboljih u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare