To je to što me zanima!

Obožava Mandžin klub, jedan naslov je tu, sutra ide po drugi

Rođen je u Splitu, no njegova teniska priča nije počela u Putu Firula. Mate je s Baterija, tek nekoliko blokova dalje. On je lopticu počeo nabijati na terenima kod bolnice
Vidi originalni članak

Tenis sam počeo trenirati s tri-četiri godine. Otac Jakov i sestra Nađa bili su u tenisu, pa sam često bio kod njih na treningu. I malo po malo i ja sam počeo udarati lopticu, rekao je Mate Pavić koji će u svega dva dana igrati dva finala Australian Opena!

S partnericom Gabrielom Dabrowski iz Kanade, kao osmi nositelj turnira, Splićanin je pobijedio favorizirani dvojac, Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa 6-1, 6-4 nakon svega 48 minuta igre. 

Protivnik u nedjeljnom finalu od 6 ujutro po hrvatskom vremenu bit će Mađarica Tímea Babos i Indijac Rohan Bopanna.

Mate je već 2016. osvojio US Open u mixu s Njemicom Laurom Siegemund, a Gabriela Dabrowski lani je otišla do kraja na Roland Garrosu s Bopannom.

Podsjetimo, Pavića u subotu očekuje finale muških parova. S Austrijancem Oliverom Marachom protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha lovit će svoj prvi Grand Slam u konkurenciji parova nakon ženskog finala, između 11 i 12 sati.

Rođen je u Splitu, no njegova teniska priča nije počela u Putu Firula. Mate je s Baterija, tek nekoliko blokova dalje. On je lopticu počeo nabijati na terenima kod bolnice. Jedno vrijeme trenirala ga je baš sestra Nađa. Putovala je s Matom i na turnire.

Odličan kao junior

- Bila je 290. tenisačica, no zaustavila ju je ozljeda - rekao je Pavić.

Nađa je bila uz njega kao navijačica u prošlosezonskom Wimbledonu, a u All England Club došla je i druga Matina sestra Matea. Mate je kao junior bio sjajan tenisač, među deset najboljih na svijetu, a vrhunac je bio osvajanje juniorskog Wimbledona u parovima 2011. s Englezom Morganom.

- To je bilo prekrasno, pogotovo jer sam naslov osvojio na svoj rođendan - istaknuo je Pavić.

Godinu kasnije dobio je pozivnicu za Zagreb Indoors, a s Ivanom Dodigom došao je do finala. Mate je paralelno gurao i karijeru u singlu, no uskoro se okrenuo igranju parovima jer je mogao nastupati na najvećim turnirima.

Osvojio US Open

I to se pokazalo kao odličan potez. Mati je u singlu najbolji plasman bio 295. mjesto iz 2013., dok je nakon finala ovogodišnjeg Wimbledona postao 18. igrač svijeta u paru.

- Ponosan sam, finale Wimbledona velika je stvar - kaže Mate.

Prošle godine s Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open u mješovitim parovima. Prije početka turnira nisu se niti poznavali, a dva tjedna kasnije podignuli su trofej.

Pavić izvan tenisa? Obožava nogomet.

- Navijam za Juventus - kaže Mate.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • montoya8 27.01.2018.

    Pavic je fenomenalan igrac.

  • CelaviOsvetnik 27.01.2018.

    Nije prosle god osvojio us open vec 2016 pozdrav.

  • Tetrapak1 27.01.2018.

    Hercegovac je to 💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare