Obavijesti

Sport

Komentari 9

Obožava Mandžin klub, jedan naslov je tu, sutra ide po drugi

Obožava Mandžin klub, jedan naslov je tu, sutra ide po drugi
1

Rođen je u Splitu, no njegova teniska priča nije počela u Putu Firula. Mate je s Baterija, tek nekoliko blokova dalje. On je lopticu počeo nabijati na terenima kod bolnice

VIDEO

Tenis sam počeo trenirati s tri-četiri godine. Otac Jakov i sestra Nađa bili su u tenisu, pa sam često bio kod njih na treningu. I malo po malo i ja sam počeo udarati lopticu, rekao je Mate Pavić koji će u svega dva dana igrati dva finala Australian Opena!

S partnericom Gabrielom Dabrowski iz Kanade, kao osmi nositelj turnira, Splićanin je pobijedio favorizirani dvojac, Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa 6-1, 6-4 nakon svega 48 minuta igre. 

Protivnik u nedjeljnom finalu od 6 ujutro po hrvatskom vremenu bit će Mađarica Tímea Babos i Indijac Rohan Bopanna.

Mate je već 2016. osvojio US Open u mixu s Njemicom Laurom Siegemund, a Gabriela Dabrowski lani je otišla do kraja na Roland Garrosu s Bopannom.

Podsjetimo, Pavića u subotu očekuje finale muških parova. S Austrijancem Oliverom Marachom protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha lovit će svoj prvi Grand Slam u konkurenciji parova nakon ženskog finala, između 11 i 12 sati.

Rođen je u Splitu, no njegova teniska priča nije počela u Putu Firula. Mate je s Baterija, tek nekoliko blokova dalje. On je lopticu počeo nabijati na terenima kod bolnice. Jedno vrijeme trenirala ga je baš sestra Nađa. Putovala je s Matom i na turnire.

Odličan kao junior

- Bila je 290. tenisačica, no zaustavila ju je ozljeda - rekao je Pavić.

Nađa je bila uz njega kao navijačica u prošlosezonskom Wimbledonu, a u All England Club došla je i druga Matina sestra Matea. Mate je kao junior bio sjajan tenisač, među deset najboljih na svijetu, a vrhunac je bio osvajanje juniorskog Wimbledona u parovima 2011. s Englezom Morganom.

- To je bilo prekrasno, pogotovo jer sam naslov osvojio na svoj rođendan - istaknuo je Pavić.

Godinu kasnije dobio je pozivnicu za Zagreb Indoors, a s Ivanom Dodigom došao je do finala. Mate je paralelno gurao i karijeru u singlu, no uskoro se okrenuo igranju parovima jer je mogao nastupati na najvećim turnirima.

Osvojio US Open

I to se pokazalo kao odličan potez. Mati je u singlu najbolji plasman bio 295. mjesto iz 2013., dok je nakon finala ovogodišnjeg Wimbledona postao 18. igrač svijeta u paru.

- Ponosan sam, finale Wimbledona velika je stvar - kaže Mate.

Prošle godine s Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open u mješovitim parovima. Prije početka turnira nisu se niti poznavali, a dva tjedna kasnije podignuli su trofej.

Pavić izvan tenisa? Obožava nogomet.

- Navijam za Juventus - kaže Mate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju