To je to što me zanima!

Od slavnog Calderona ostao je tek jedan zid, a i on neće dugo

Legendarni 'Estadio Vicente Calderón' bio je dom Atletico Madrida od svoje izgradnje 1966. sve do 2017. Njegov je kapacitet bio 54,907, a sada je ostao tek jedan išarani zid, a i on će uskoro - 'pasti'
Vidi originalni članak

Bivši stadion Atletico Madrida, slavni 'Calderon' spao je na tek jedan zid. Naime, nalazi se u procesu rušenja i prenamjene, a Atletico je već preselio u novi dom, na velebni Wanda Metropolitano.

Legendarni 'Estadio Vicente Calderón' bio je dom Atletico Madrida od svoje izgradnje 1966. sve do 2017. Njegov je kapacitet bio 54,907 sjedećih mjesta smještenih na obalama rijeke Manzanares u dijelu španjolskog glavnog grada zvanog Arganzuela.

Stadion je prvotno nazvan 'Estadio Manzanares' , a kasnije je preimenovan u Vicente Calderón u čast dugogodišnjeg predsjednika.

Kako je romantični 'Calderon' postao gradilište, postao je zanimljiv i onima koji nemaju puno veze s klubom i nogometnim utakmicama. Tako je pred kraj prošle godine skupina mladića kriomice ušla na razrušeni stadion pa razljutila tvrtku zaduženu za njegovo rušenje.

- Samo smo htjeli snimiti neki materijal da ljudi vide u kakvom je stanju stadion. Nikome nismo htjeli nauditi ili neku štetu napraviti, prema ovom stadionu imamo puno poštovanja - rekao je Allprex, jedan od članova te grupe.

To što su oni mislili i htjeli ne zanima kompaniju koja je zadužena za rušenje stadiona. Netko je mogao stradati, a grupi mladića prijeti i do šest mjeseci zatvora zbog ilegalnog upada na posjed.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Space Burek 27.05.2020.

    I opet je u boljem stanju od maksimira :)

  • crodark_1 27.05.2020.

    Drag mi je Maksimir, ali prije iz Slavonije stignem do Zagreba nego što tamo nađem parking.

  • 27.05.2020.

    Samo ti gradi stadione na rubu grada Dinamo ostavi di je i gdje pripada. Samo Maksimir kao lokacija dolazi u obzir

Komentiraj...
Vidi sve komentare