To je to što me zanima!

Atletico ide kući! Olmo i Adams odveli Leipzig u polufinale LP-a

Leipzig je u polufinalu Lige prvaka nakon što je u Lisabonu svladao Atletico Madrid 2-1 nakon čak 98 minuta susreta. Golove su za njemački sastav zabili Olmo i Adams
Vidi originalni članak

Nogometaši Leipziga plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u četvrtak u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Atletico Madrid s 2-1, pogocima bivšeg Dinamovca Danija Olma (51) i američkog veznjaka Tylera Adamsa (88), dok je strijelac za Atletico bio Joao Felix u 71. minuti iz penala. 

POGLEDAJTE VIDEO: Olmo zapjevao Halida

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 I bez svog najboljeg strijelca Tima Wernera, koji je otišao u Chelsea, Leipzig je pod trenerskom palicom 33-godišnjeg trenera Juliana Nagelsmanna uspio dobiti favorizirani Atletico. U utakmici s malo šansi u prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti priliku Atleticova veznjaka Carrasca u 13. minuti, ali vratar Gulacsi odlično je reagirao. 

 No, u drugom poluvremenu ipak je došlo do raspleta. U 51. minuti Leipzig je poveo nakon lijepe akcije u kojoj je Sabitzerov ubačaj glavom u mrežu pospremio Dani Olmo. 

 Najskuplji igrač Atletica Joao Felix ušao je u igru u 58. minuti, a u 71. je zabio iz penala, kojeg je sam izborio nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio branič Leipziga Klostermann.

 I odlučujući pogodak zabio je džoker s klupe, 21-godišnji američki veznjak Tyler Adams, koji je zaigrao od 72. minute. Adams se proslavio u 88., kada je pucao sa 18 metara, lopta je okrznula igrača Atletica promijenila je smjer i završila u mreži za konačnih 2-1.

ZIMA U ROVINJU Dani Olmo je čekao Leipzig ili Atletico Madrid, potpisao za Nijemce i presudio Španjolcima!

 Trener Atletica nije mogao računati na hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka i argentinskog napadača Angela Correu, koji su zaraženi koronavirusom, dok je Dani Olmo za Leipzig igrao do 83. minute. 

 Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2-1. U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat), te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat)

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Krušo Hagur 14.08.2020.

    Neće ovaj Leipzig daleko. Atletico bi imao šanse protiv PSG-a.

  • nogofil 13.08.2020.

    Vidio sam nesposobnih uprava (Barcelona, Arsenal, Juventus) ali ova Leipziga valjda sve nadmašuje. Oni prodaju svog najboljeg igrača i strijelca Vernera Chelsiu, iako igrauj završne utakmice u Ligi prvaka. Niti igra za njih, niti može za Chelsie. A prelazni rok traje i dugo još nakon što završi Liga prvaka, gdje bi sa njime mogli završiti i u finalu. Koje su to budale!!!

  • 13.08.2020.

    Čestitam tebi Olmo i tvom klubu na prolasku,a i na golu jer si opet dao dinamu koji milijunćek.To ti je nagrada jer imaš veliko srce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare