To je to što me zanima!

On sudi, pleše, zabija s centra: Dobri duh Duje ima 'svoj đir'

Dječaci i djevojčice u rasponu od 9 do 13 godina natječu se u 'Žutoj ligi'. To je košarkaška liga u Splitu kojom se djeca žele približiti sportu, a u zabavi im definitivno pomaže i trener/sudac Duje Kaliterna
Vidi originalni članak

U dobu kompjutera, tableta, računalnih igara sve je teže zainteresirati djecu na sportske aktivnosti. No, u Splitu su se potrudili da djeca koja nisu u natjecateljskim ekipama imaju gdje okusiti čari natjecateljskog duha. A kad imaju ovakvog suca i trenera, naravno da će svaki put sa smiješkom doći u dvoranu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Duje Kaliterna svojedobno je igrao A-1 ligu u dresu Kaštela, a danas igra u '3 na 3' momčadi pod imenom 'Statisti', ali je i trener te sudac u 'Žutoj ligi'. Djeca vole osebujnog košarkaša/trenera/suca koji svojom pojavom mami osmijehe. Prenosi im svoje znanje, ali ih i zabavlja na terenu iako je 'strog sudac'.

Na 'Žutoj ligi' natječe se 12 ekipa iz područnih škola oko Splita koja treniraju u KK Splitu. Neki od njih možda će jednog dana iz 'Žute lige' prijeći u ozbiljniju košarku, a nekima će ta liga biti lijepo sjećanje na djetinjstvo u kojem će sigurno posebno mjesto imati osebujni Duje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nisam.ja. 10.06.2019.

    Cool lik!

Komentiraj...
Vidi sve komentare