To je to što me zanima!

Poms bez pobjede u premijeri, španjolski džoker Šibeniku je u debiju donio bod iz Osijeka!

Prije početka utakmice hitna je spašavala život jednom navijaču Osijeka kojem je pozlilo, a Kohorta je skandirala glasnogovorniku Mihiću koji će neko vrijeme biti izvan službe
Vidi originalni članak

U susretu 8. kola HNL-a u osječkom Gradskom vrtu nije bilo pobjednika, nogometaši Osijeka i Šibenika su remizirali odigravši 1-1 (1-0).

Osječani su poveli lijepim pogotkom Mađara Laszla Kleinheislera u 38. minuti, ali je još ljepši bio gol Španjolca Francisca Burguija u 79. minuti za konačnih 1-1.

Bila je ovo premijera novog osječkog trenera Rene Pomsa, a Šibenik je prekinuo dugi negativni niz budući je izbjegao poraz od Osijeka po prvi puta nakon 2011. godine.

Šibenik se, kao i ranije tijekom prvenstva, postavio hrabro u Gradskom vrtu te nije bio spreman isključivo čuvati svoja vrata. U otvorenoj igri ipak je više pokazao Osijek koji je imao veći broj opasnih prilika. Ujedno, Osijek je poveo u 38. minuti kada je vrlo lijepo, s 20 metara, opalio Laszlo Kleinheisler i pogodio za veselje domaćih navijača.

Nastavak utakmice započeo je dobrom šansom Šibenika u 46. minuti, ali udarac glavom Matića zaustavio je Ivušić. Desetak minuta kasnije opet je pokušao Kleinheisler, a vrlo brzo nakon toga i Mierez je bio blizu povećanja osječkog vodstva.

Šibenik je izjednačio u 79. minuti, a sve je sjajno izveo Španjolac Burgui. Lažnjakom se riješio Bartoleca i pogodio za 1-1. Ušao je u igru samo šest minuta ranije, a bio mu je to debi u HNL-u. Stigao je na zimu iz Alavesa.

Do kraja susreta oba su sastava mogla uzeti preostala dva boda, no mreže se više nisu tresle. Osijek je osvojio deveti bod te je ostao na petom mjestu, dok je Šibenik s bodom manje poziciju iza.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 18.55 sati u Puli igraju Istra 1961 i Lokomotiva, dok se od 21.05 sati na Poljudu sastaju Hajduk i Slaven Belupo.

Idi na 24sata

Komentari 169

  • 04.09.2022.

    Pije li se sta Mijo Caktašu? 😂

  • 04.09.2022.

    Prije nego smještate neki klub na neko mjesto pričekajte bar da se završi cijelo kolo.

  • Funcutt 04.09.2022.

    Bravo Šibenik! Bod ko kuća. Mogli smo i dobit na kraju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare