Obavijesti

Sport

Komentari 169

Poms bez pobjede u premijeri, španjolski džoker Šibeniku je u debiju donio bod iz Osijeka!

Poms bez pobjede u premijeri, španjolski džoker Šibeniku je u debiju donio bod iz Osijeka!
44

Prije početka utakmice hitna je spašavala život jednom navijaču Osijeka kojem je pozlilo, a Kohorta je skandirala glasnogovorniku Mihiću koji će neko vrijeme biti izvan službe

U susretu 8. kola HNL-a u osječkom Gradskom vrtu nije bilo pobjednika, nogometaši Osijeka i Šibenika su remizirali odigravši 1-1 (1-0).

Osječani su poveli lijepim pogotkom Mađara Laszla Kleinheislera u 38. minuti, ali je još ljepši bio gol Španjolca Francisca Burguija u 79. minuti za konačnih 1-1.

Bila je ovo premijera novog osječkog trenera Rene Pomsa, a Šibenik je prekinuo dugi negativni niz budući je izbjegao poraz od Osijeka po prvi puta nakon 2011. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šibenik se, kao i ranije tijekom prvenstva, postavio hrabro u Gradskom vrtu te nije bio spreman isključivo čuvati svoja vrata. U otvorenoj igri ipak je više pokazao Osijek koji je imao veći broj opasnih prilika. Ujedno, Osijek je poveo u 38. minuti kada je vrlo lijepo, s 20 metara, opalio Laszlo Kleinheisler i pogodio za veselje domaćih navijača.

Nastavak utakmice započeo je dobrom šansom Šibenika u 46. minuti, ali udarac glavom Matića zaustavio je Ivušić. Desetak minuta kasnije opet je pokušao Kleinheisler, a vrlo brzo nakon toga i Mierez je bio blizu povećanja osječkog vodstva.

Osijek  i Šibenik susreli se u 8. kolu HNL-a

Šibenik je izjednačio u 79. minuti, a sve je sjajno izveo Španjolac Burgui. Lažnjakom se riješio Bartoleca i pogodio za 1-1. Ušao je u igru samo šest minuta ranije, a bio mu je to debi u HNL-u. Stigao je na zimu iz Alavesa.

Do kraja susreta oba su sastava mogla uzeti preostala dva boda, no mreže se više nisu tresle. Osijek je osvojio deveti bod te je ostao na petom mjestu, dok je Šibenik s bodom manje poziciju iza.

Osijek  i Šibenik susreli se u 8. kolu HNL-a

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 18.55 sati u Puli igraju Istra 1961 i Lokomotiva, dok se od 21.05 sati na Poljudu sastaju Hajduk i Slaven Belupo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 8. kolo 21.05 , Gradski vrt; sudac: Duje Strukan (Split)
Osijek
Kleinheisler 38'
1 : 1
Šibenik
Burgui 78'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice! Osijek i Šibenik remizirali su 1-1 u Gradskom vrtu u utakmici u kojoj su bliže pobjedi bili domaćini, ali su se pošteno ispromašivali. Šibenik je nakon 11 godina osvojio bod u Gradskom vrtu, a Rene Poms neće pamtiti po dobru debi kao glavni trener "bijelo-plavih". Osijek je tako ostao peti s istim brojem bodova kao Hajduk koji ima tri utakmice manje, a Šibenik je odmah ispod.

90+2'

Puca Delić, brani Ivušić i spašava Osječane! Mogao je to biti potpuni preokret.

90'

Žuti karton za Barrija.

85'

Poms radi još nekoliko promjena. Pobjedu će tražiti s Manceom, Gržanom i Barrijem. Izašli su Žaper, Fiolić i Mierez. Lovrić i Caktaš, zanimljivo, ostali su na klupi.

84'

Jurčević centrira, Mierez skače... I puca glavom pokraj gola! Zadnji je gol zabio 12. prosinca prošle godine.

Komentari 169