To je to što me zanima!

Ospice napadaju! Prije puta u Rusiju obavezno na cijepljenje

Ospice su u najvećoj mjeri proširile po Rumunjskoj, Italiji, Njemačkoj, Grčkoj i Francuskoj, gdje su zabilježeni višestruki slučajevi visoke zaraženosti, opasne po život
Vidi originalni članak

Savjetujemo navijače koji putuju u Rusiju na Svjetsko prvenstvo da se obavezno cijepe protiv ospica, zaušnjaka i rubeole zbog širenja epidemije ospica diljem kontinenta, poručila je Engleska zdravstvena organizacija (PHE).

Dosad je zabilježen 1.201 slučaj zareze ospicama u Engleskoj ove godine i vlasti žele smanjiti porast negativnog trenda što je više moguće.

- Najviše slučajeva čine tinejdžeri i mladi koji se nisu cijepili kad su bili djeca - kaže doktorica Mary Ramsay, šefica odjela imunizacije u PHE-u.

Ospice su u najvećoj mjeri proširile po Rumunjskoj, Italiji, Njemačkoj, Grčkoj i Francuskoj, gdje su zabilježeni višestruki slučajevi visoke zaraženosti, opasne po život. U Hrvatskoj je u Dubrovniku detektirano nekoliko zaraženih osoba.

Ironično, prije samo četiri mjeseca Engleska je proglasila eliminaciju ospica, da bi ubrzo nakon toga kod 15 studenata bile dijagnosticirane upravo ospice...

Na sve mjere opreza i zaštite poziva i Svjetska zdravstvena organizacija. Na događajima gdje se okuplja veliki dio populacije, kao što je Svjetsko prvenstvo, rizik zaraze je veći, stoga je zaštita cijepljenjem nužna.

VIDI OVO: 15 zabavnih činjenica o nogometu

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Julius_Cezar_ 08.06.2018.

    prije pripazite na globalno trovanje mozga ovim sr*nj*ma

  • MaxPlanck_1 08.06.2018.

    Englesko javno zdravstvo i najveći proizvođači cjepiva Sanofi Pasteur preporučuju: obavezno se cijepite! U FR je obaveza, a sada idu Englezi.... obaveza je tu, zarada još bolja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare