To je to što me zanima!

Šteta: Zrinka Ljutić izletjela sa staze na juniorskom SP-u!

Na juniorskom Svjetskom prvenstvu u St. Antonu nakon prve vožnje u veleslalomu Zrinka Ljutić bila je peta sa 73 stotinke zaostatka. No u drugom laufu je loše krenula od starta i na kraju izletjela sa staze
Vidi originalni članak

Poršle godine u kanadskoj Panorami Zrinka Ljutić na Svjetskom juniorskom prvenstvu u slalomu osvojila je zlato, dok je u veleslalomu bila brončana. Do bronce je tada stigla s dvije ujednačene vožnje i četvrto mjesto iz prve vožnje pretvorila u broncu. 

Naravno, nitko nije sumnjao da bi Zrinka mogla i ove godine u St. Antonu osvojiti medalju jer je i prije natjecanja u veleslalomu bila u krugu favoritkinja. No, loša druga vožnja stajala ju je plasmana. Nakon vrlo dobre prve vožnje, pogotovo u prvom dijelu staze, Zrinka je u drugu vožnju od starta ušla loše. Nije bilo agresivnosti, brzine i već na prvom prolazu zaostatak je bio 23 stotinke. 

Uslijedila je greška na grešku i na drugom prolaznom vremenu Zrinkin zaostatak već je bio ogromnih 2,50 sekunde. Nažalost, Zrinka je potom izletjela sa staze i tako završila nastup na Svjetskom prvenstvu u veleslalomu. 

Bit će ovo jedini Zrinkin nastup na Svjetskom prvenstvu u St. Antonu, u slalomu neće nastupiti jer se odlučila za nastup u veleslaomu u Svjetskom kupu u Kronplatzu, koji je na rasporedu 24. i 25. siječnja.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Dunavski smuđ 22.01.2023.

    U skijanju to svjetsko prvenstvo je čista sprdačina.Svjetski prvak je tko osvoji svjetski kup.

  • kajzanavek 21.01.2023.

    Ono kad skijanje komentira osoba kaj nema hrabrosti stat na skije.

  • Mauzer1943 21.01.2023.

    A koju utrku naše skijašice nisu izletjeli sa staze?

Komentiraj...
Vidi sve komentare