To je to što me zanima!

'Ako zanemarite rezultat, mi smo napravili korak naprijed'

Neovisno o rezultatu, sastav je napravio dobar korak naprijed u gradnji igre, u postizanju onoga što smo željeli napraviti, igrači su ugradili kamenčić u tom smjeru, rekao je Paolo Tramezzani...
Vidi originalni članak

Prije samo devet dana Hajduk je predstavio trenera Paola Tramezzanija, a u tome kratkom vremenu udahnuo je novu energiju momčadi koja je dominirala na Maksimiru i stvorila pregršt prilika. No što to vrijedi navijačima 'bilih' kada je Dinamo pobijedio 3-1 u zaostaloj utakmici 13. kola.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No ono što je pozitivno je igra. Bila je to sjajna izvedba Hajduka. Bez puno pogrešaka u pasovima, bez puno nabijanja, kombinatorika, visok presing i jako puno trke. Tramezzani je najavio energičan Hajduk, a to smo vidjeli večeras na Maksimiru. No i to je bilo nedovoljno za pozitivan rezultat. Imali su Splićani nekoliko prilika, Umut Nayir je prvo pogodio prečku s metar i pol pa onda upropastio još jednu priliku, Mijo Caktaš pogodio je stativu, Livaković je skinuo Dolčeku...

Dinamo je u prvom dijelu dominirao, Hajduk u drugom, ali 'modri' su svoje prilike iskoristili. Točnije, susret je odlučio velemajstor Mislav Oršić s dva gola, dok je točku na i stavio Lovro Majer. Mario Vušković je zabio jedini gol za goste.

- Neovisno o rezultatu, sastav je napravio dobar korak naprijed u gradnji igre, u postizanju onoga što smo željeli napraviti, igrači su ugradili kamenčić u tom smjeru. Jakoliš, Caktaš, Nayir? Puno nam utakmica dolazi, vidio sam veliki broj igrača koji su željni igre, koji zaslužuju igrati pa sam odlučio malo mijenjati, razmišljajući o onome što nas čeka - rekao je Paolo Tramezzani nakon utakmice.

'Bili' su pokazali ogroman napredak u odnosu na jesenski dio sezone koji su završili na petom mjestu. Naziru se glava i rep, ali Tramezzani najavljuje kako je to tek početak. Za Splićane nema puno odmora, već za tri dana na Poljud dolazi Lokomotiva.

- Lokomotiva? Ovo nam je bilo lako pripremiti, igrače ne trebaš za to pripremati, a ono što nam slijedi bit će drugačije. Nema previše vremena za pripremu i trebat ćemo na tome puno poraditi.

- Ako se izuzme završni rezultat, mislim da smo napravili korak naprijed u ovoj utakmici s obzirom na drugu momčad. Ovo je dobar put. Oni su pokušali dati 100 posto, imali su samopouzdanja. Stvorili smo neke dobre šanse, moramo se poboljšati u nekim situacijama i postaviti se protiv ovako opasnog protivnika. Ali ono što igrači pokazuju na treninzima svaki dan je dobro - rekao je Tramezzani.

Hajduk je u drugom poluvremenu imao nekoliko dobrih prilika, ali ništa nije ulazilo.

- Moramo prihvatiti to. Važno je da stvaramo prilike. Vjerovali smo da možemo zabiti i izvući bod, pokušavali smo do kraja. Sretan sam zbog igrača u prvih 11, važno je da znamo na koga možemo računati u ovom projektu. Za tri dana imamo novu utakmicu i nadam se da možemo napredovati - zaključio je novi trener "bilih".

Mario Vušković zabio je prvi gol ove sezone, na samom startu derbija doveo je Splićane u vodstvo nakon kornera.

- Ušli smo u utakmicu na najbolji mogući način, poveli i nakon toga primili dva naivna gola u pet minuta. Uvukli smo se u svojih 20 metara, što nismo smjeli napraviti. Odlično smo otvorili drugo poluvrijeme, imali tri, četiri top prilike, Livaković je skinuo nemoguće, pogodili smo prečku... I oni iz jedne kontre dali taj treći gol i zapečatili pobjedu - rekao je stoper Hajduka i dodao:

- Nažalost, loš osjećaj, ali mislim da imamo prostora za napredak, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom smo odigrali odlično, pola sata držali smo loptu. Nažalost, izgubili smo, idemo se okrenuti Lokomotivi koja je već za tri dana. Dobro se rekuperati i probati osvojiti sva tri boda na Poljudu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • kisni oblaci 2 28.01.2021.

    Ovaj novi trener se brzo uklopio u davanju šupljih izjava tipične za Hajduk

  • 28.01.2021.

    Jedini način da Hajduk igra u Europi i zaradi milijune je da igra Eurojackpot. Prije će pogoditi. - Da su Kinezi virus umjesto covid nazvali Hajduk, nikad ne bi ušao u Europu.

  • 28.01.2021.

    vi vec destljecima ignorirate rezultate i napredujete cak do 5tog mjesta i uvjek ste bolji ali eto ukrali, pokrali i jos zabili vam 3 komada ali ipak je sudac bio postenjacina pa nije sudil nikakove penale i sudi neki ofsajd koji je bio prije pola sata inace bi bilo 5 -6 i jos to od ovog slabog Dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare