Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Ako zanemarite rezultat, mi smo napravili korak naprijed'

'Ako zanemarite rezultat, mi smo napravili korak naprijed'

Neovisno o rezultatu, sastav je napravio dobar korak naprijed u gradnji igre, u postizanju onoga što smo željeli napraviti, igrači su ugradili kamenčić u tom smjeru, rekao je Paolo Tramezzani...

VIDEO

Prije samo devet dana Hajduk je predstavio trenera Paola Tramezzanija, a u tome kratkom vremenu udahnuo je novu energiju momčadi koja je dominirala na Maksimiru i stvorila pregršt prilika. No što to vrijedi navijačima 'bilih' kada je Dinamo pobijedio 3-1 u zaostaloj utakmici 13. kola.

Pokretanje videa...

Tramezzani uoči Dinamo - Hajduk 11:11

No ono što je pozitivno je igra. Bila je to sjajna izvedba Hajduka. Bez puno pogrešaka u pasovima, bez puno nabijanja, kombinatorika, visok presing i jako puno trke. Tramezzani je najavio energičan Hajduk, a to smo vidjeli večeras na Maksimiru. No i to je bilo nedovoljno za pozitivan rezultat. Imali su Splićani nekoliko prilika, Umut Nayir je prvo pogodio prečku s metar i pol pa onda upropastio još jednu priliku, Mijo Caktaš pogodio je stativu, Livaković je skinuo Dolčeku...

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

Dinamo je u prvom dijelu dominirao, Hajduk u drugom, ali 'modri' su svoje prilike iskoristili. Točnije, susret je odlučio velemajstor Mislav Oršić s dva gola, dok je točku na i stavio Lovro Majer. Mario Vušković je zabio jedini gol za goste.

- Neovisno o rezultatu, sastav je napravio dobar korak naprijed u gradnji igre, u postizanju onoga što smo željeli napraviti, igrači su ugradili kamenčić u tom smjeru. Jakoliš, Caktaš, Nayir? Puno nam utakmica dolazi, vidio sam veliki broj igrača koji su željni igre, koji zaslužuju igrati pa sam odlučio malo mijenjati, razmišljajući o onome što nas čeka - rekao je Paolo Tramezzani nakon utakmice.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

'Bili' su pokazali ogroman napredak u odnosu na jesenski dio sezone koji su završili na petom mjestu. Naziru se glava i rep, ali Tramezzani najavljuje kako je to tek početak. Za Splićane nema puno odmora, već za tri dana na Poljud dolazi Lokomotiva.

- Lokomotiva? Ovo nam je bilo lako pripremiti, igrače ne trebaš za to pripremati, a ono što nam slijedi bit će drugačije. Nema previše vremena za pripremu i trebat ćemo na tome puno poraditi.

- Ako se izuzme završni rezultat, mislim da smo napravili korak naprijed u ovoj utakmici s obzirom na drugu momčad. Ovo je dobar put. Oni su pokušali dati 100 posto, imali su samopouzdanja. Stvorili smo neke dobre šanse, moramo se poboljšati u nekim situacijama i postaviti se protiv ovako opasnog protivnika. Ali ono što igrači pokazuju na treninzima svaki dan je dobro - rekao je Tramezzani.

Hajduk je u drugom poluvremenu imao nekoliko dobrih prilika, ali ništa nije ulazilo.

- Moramo prihvatiti to. Važno je da stvaramo prilike. Vjerovali smo da možemo zabiti i izvući bod, pokušavali smo do kraja. Sretan sam zbog igrača u prvih 11, važno je da znamo na koga možemo računati u ovom projektu. Za tri dana imamo novu utakmicu i nadam se da možemo napredovati - zaključio je novi trener "bilih".

Mario Vušković zabio je prvi gol ove sezone, na samom startu derbija doveo je Splićane u vodstvo nakon kornera.

- Ušli smo u utakmicu na najbolji mogući način, poveli i nakon toga primili dva naivna gola u pet minuta. Uvukli smo se u svojih 20 metara, što nismo smjeli napraviti. Odlično smo otvorili drugo poluvrijeme, imali tri, četiri top prilike, Livaković je skinuo nemoguće, pogodili smo prečku... I oni iz jedne kontre dali taj treći gol i zapečatili pobjedu - rekao je stoper Hajduka i dodao:

- Nažalost, loš osjećaj, ali mislim da imamo prostora za napredak, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom smo odigrali odlično, pola sata držali smo loptu. Nažalost, izgubili smo, idemo se okrenuti Lokomotivi koja je već za tri dana. Dobro se rekuperati i probati osvojiti sva tri boda na Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica