To je to što me zanima!

Ovo su potencijalni protivnici Dinama u play-offu Lige prvaka

Dinamo će u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv Ludogoreca, a sada smo doznali i moguće protivnike u slučaju prolaska u play-off. Ždrijeb je u utorak
Vidi originalni članak

Pobjeda protiv Škupija, plasman u treće pretkolo Lige prvaka i osigurana europska jesen. To je ono što će u Maksimiru pamtiti po dobrome jer sve ostalo bilo je za zaborav.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je bio veliki favorit protiv Škupija, ali to nije pokazao. Ni blizu. Mučili su se 'modri', igrali neprepoznatljivo u obje utakmice, ali nekako su se provukli na individualnu kvalitetu i prošli dalje.

 

Realno, Dinamo će za dva mjeseca igrati grupnu fazu nekog europskog natjecanja i vrlo vjerojatno se nitko neće sjećati ovog mučenja protiv Škupija, ali Ante Čačić mora nešto pod hitno promijeniti jer jasno je da puno toga ne štima u njegovoj momčadi na početku sezone. 

I što je najgore, nema puno vremena za štimanje orkestra. U petak slijedi HNL i susret protiv Istre, a već 2. kolovoza 'modri' igraju u Razgradu protiv starog znanca Ludogoreca u trećem pretkolu Lige prvaka.

Sinoć smo doznali sve putnike u treće pretkolo, a tako i moguće protivnike Dinama u play-offu! A to mogu biti:

Karabah - Ferencvaros

Bodø/Glimt - Žalgiris Vilnius

Apollon - Maccabi Haifa

Trabzonspor

Posljednju prepreku na putu do najelitnijeg europskog natjecanja, hrvatski prvak doznat će u utorak kada je ždrijeb u Nyonu, ali prvo treba izbaciti opasni Ludogorec. Plavi su do kraja kvalifikacija nositelji i realno kvalitetniji od svih mogućih protivnika. Samo da je podignuti formu...

Dinamo je prolaskom u treće pretkolo osigurao jesen u Europi. U najgorem slučaju, hrvatski prvak će igrati grupnu fazu Konferencijske lige. Ako ispadnu u trećem pretkolu, 'modri' će preseliti u play-off Europske lige, a ako i tamo izgube, sele u Konferencijsku ligu.

To je odlična vijest, ali jasno je da naš prvak cilja samo na najviše, a to je toliko priželjkivana Liga prvaka.  Konferencijska liga ipak ne zadovoljava Dinamove apetite, klupski čelnici žele plasman u najjelitnije europsko natjecanje gdje je Dinamo posljednji put bio 2019. godine. A to donosi utakmice s europskim velikanima i ogroman novac koji će sjesti na račun u slučaju plasmana u grupnu fazu.

Koliko ogroman? Pa ako se Dinamo plasira u grupnu fazu, zaradit će čak 20 milijuna eura! Modri za hrvatske prilike imaju ogroman budžet, nekako treba i popuniti blagajnu, a upravo su uspjesi u europskim natjecanjima posljednjih godina razlog zašto ne moraju prodavati najbolje igrače. 

I upravo zbog toga je plasman u Ligu prvaka glavni klupski cilj, a tko zna, možda nakon toga, uz europske eure, sleti i neko zvučno pojačanje. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • mislim 28.07.2022.

    Ma netreba nam nijedna liga kad u cjeloj državi nemamo stadion vrjedan seoske lige

  • kicovz 28.07.2022.

    nemojte bit ne realni, kader dinama je preslab za LP! ne znam šta ih stalno tamo gurate i novinari i navijači! EL i tu pokušati prezimiti

  • Antitovar *_134 28.07.2022.

    Dajte na Barcelonu da se igramo

Komentiraj...
Vidi sve komentare