To je to što me zanima!

Pa ta se cura baš igra košarke! Sjajna Ivana razbila Makedonke

Alfa i omega Hrvatske, baš kao i u prošlogodišnjim utakmicama, bila je sjajna Ivana Dojkić, Latviji i Njemačkoj zabila je po 27 koševa, a danas je otišla još malo gore, zaustavivši se na 30 koševa, osam asistencija i četiri skoka
Vidi originalni članak

Bez stresova, mirno i uvjerljivo. Godinu dana nakon što su u prvom "prozoru" kvalifikacije za Eurobasket otvorile s dvije pobjede nad Latvijom i Njemačkom, hrvatske košarkašice došle su do prve u nastavku pod "balonom" u Rigu pobijedivši Sjevernu Makedonije s 80-62 (28-17, 18-18, 21-16, 13-11).

Alfa i omega Hrvatske, baš kao i u prošlogodišnjim utakmicama, bila je sjajna Ivana Dojkić, Latviji i Njemačkoj zabila je po 27 koševa, a danas je otišla još malo gore, zaustavivši se na 30 koševa, osam asistencija i četiri skoka. Ana-Marija Begić je ubacila 21 koš uz šest skokova, a Andrijana Cvitković je završila dvoboj s 15 poena i osam skokova.

Već u prvoj četvrtini su hrvatske reprezentativke su i u okrnjenom sastavu napravile razliku za miran nastavak protiv najslabije ekipe grupe iako je ona bila pojačana Amerikankom Dewannom Bonner. Nakon prvih deset minuta Hrvatska je imala 11 koševa prednosti (28-17), a ta je prednost do poluvremena mogla i bitnije narasti da sredinom druge četvrtine nije došlo do laganog opuštanja kod izabranica Stipe Bralića, koje su Makedonke iskoristile i serijom 10-0 stigle na samo dva poena zaostatka (34-32).

IVANA DOJKIĆ U PRAGU Transfer života: Sjajna Hrvatica prešla je u europskog velikana KOŠARKAŠICA IVANA DOJKIĆ: Dobacivanja s tribina ne čujem, a rado bih pozirala za kamere

Ipak, do kraja prvog poluvremena Dojkić je postigla osam od 12 koševa svoje ekipe, dodala i jednu asistenciju pa je Hrvatska na veliki odmor otišla s 11 koševa viška (46-35).

U drugom poluvremenu Makedonke su u dva navrata uspjele doći ispod dvoznamenkastog broja koševa zaostatka, posljednji put u 22. minuti (48-39). Nakon toga je prednost hrvatskih košarkašica polako rasla do najvećih +20 (78-58) u 38. minuti. Dvoboj je završio uvjerljivom pobjedom Hrvatske 80-62.

Bralićeve izabranice su nadigrale Makedonke u svim segmentima, osim što su imale lošiji postotak za tricu. No, to su nadoknadile oduzetim loptama (11), većim brojem skokova (45-41), posebno napadačkih (13-6), a imale su i bitno manje izgubljenih lopti od suparnica (10-17).

IVANA DOJKIĆ 'Bila je senzacionalna': Zgodnu Hrvaticu izabrali među najveće talente koji čekaju debi na Euru

Nakon tri utakmice Hrvatska je na vrhu ljestvice skupine I s maksimalne tri pobjede. Po jednu pobjedu imaju Njemačka i Latvija, a sva tri poraza imaju Makedonke sada nam praktički jedna pobjeda nedostaje do potvrde plasmana na Euru, a nju ćemo tražiti u subotu (18.45 sati) još jednom u Rigi protiv domaće reprezentacije utakmicu.

U veljači 2021. na rasporedu su posljednja dva kvalifikacijska kola, a hrvatske košarkašice čekaju dvoboji s Njemačkom (4. 2.) i Sjevernom Makedonijom (6. 2.) Na završni turnir će se plasirati devet prvoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacijskih skupina te pet najboljih među drugoplasiranim ekipama.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NikolaNIĐO123 12.11.2020.

    Mislim da je zenska kosarka sport o kojem znam najmanje. Ne znam ni jednu curu koja igra u repki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare