Obavijesti

Sport

Komentari 3

Transfer života: Sjajna Hrvatica prešla je u europskog velikana

Transfer života: Sjajna Hrvatica prešla je u europskog velikana

Iako je u tinejdžerskim danima već prošla tada moćni i bogati Spartak iz Moskve, odlazak u Češku za Dojkić je transfer karijere jer Čehinje spadaju u sam europski ženski vrh

VIDEO

Ivana Dojkić, 22-godišnja Porečanka (rođena u Rijeci na Badnji dan) koja je već sad jedna od nositeljica hrvatske ženske košarkaške reprezentacije i njenog novog uzleta, sljedeće dvije sezone igrat će za češku USK Prahu.

Iako je u tinejdžerskim danima već prošla tada moćni i bogati Spartak iz Moskve, odlazak u Češku za Dojkić je transfer karijere jer Čehinje spadaju u sam europski ženski vrh. U trenutku prekida euroligaške sezone Praha je imala omjer 12-2, bolji je samo za jednu pobjedu bio svemoćni ruski Jekaterinburg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life should touch you.

Objavu dijeli Ivana Dojkić (@idojkic18)

Dojkić, koja pokriva obje bekovske pozicije, proteklih godinu i pol igrala je u mađarskom Szekszardu s kojim je nastupala u Eurokupu i u tom natjecanju prosječno zabijala 17,9 koševa. Dojmljive brojke zahvaljujući kojima ju je FIBA prozvala jednom od najtalentiranijih košarkašica koje tek trebaju debitirati na EP-u. Štoviše, prve dvije utakmice kvalifikacija u studenom u pobjedama nad Latvijom i Njemačkom zabila je po 27 koševa.

'Bila je senzacionalna': Zgodnu Hrvaticu izabrali među najveće talente koji čekaju debi na Euru
'Bila je senzacionalna': Zgodnu Hrvaticu izabrali među najveće talente koji čekaju debi na Euru

Euroligu je igrala još sa 16 godina u Novom Zagrebu iz kojeg je otišla u Celje, zatim u Spartak, pa nakon neuspješne avanture u Turskoj završila je u Mađarskoj na polusezoni 2018./2019.

- Odlazak u Spartak bio mi je bio plus jer sam jako mlada imala veliku minutažu, jedno pozitivno iskustvo jer sada s lakoćom i sigurnošću mogu uzeti šut o kojem bih prije razmišljala. U Szekszardu sam igrala sve bolje omogućeno mi je sve da se razvijam u pravom smjeru - govorila je sada druga Hrvatica u Prahi u kojoj već igra Marija Režan.

Dobacivanja s tribina ne čujem, a rado bih pozirala za kamere
Dobacivanja s tribina ne čujem, a rado bih pozirala za kamere

- Tijekom utakmice fokusiram se na igru tako da ne čujem nikakva dobacivanja, ali neke situacije prije ili poslije utakmice ne mogu se izbjeći. No uglavnom, gdje god sam igrala, bili su pozitivni komentari. Volim, pak, gledati i čitati duhovne stvari, nikad mi nije dosadno, uvijek nađem neku zanimaciju. Ne mogu se orijentirati na samo jednu stvar jer imam jako puno toga što želim naučiti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Istina je uvijek tamo gdje je i vjera.

Objavu dijeli Ivana Dojkić (@idojkic18)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...