To je to što me zanima!

Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti poručio je Kataloncima da ne želi biti više dio kluba u kojem je proveo 20 godina. Ugovor s Barcom ga veže do ljeta 2021. godine, a on je zatražio raskid...
Vidi originalni članak

Više se vidim u nekom drugom klubu nego u Barceloni, poručio je Leo Messi Ronaldu Koemanu još u petak i ostavio sve u Barceloni u šoku.

Naravno, težak poraz od Bayerna (8-2) ostavio je na njemu neizlječive rane, ali u klubu su se nadali da je to ipak prolazna faza te da će se Argentinac predomisliti. S tom nadom Koeman je otišao na novi sastanak s Messijem, ali izašao je potpuno van sebe. Nizozemski trener rekao mu je da više nitko neće imati privilegije i da će od sada postojati samo tim.

Lea je to u potpunosti naljutilo pa je postao sve uvjereniji u svoju odluku da želi ići iz Barce, a onda je isto rekao i predsjedniku Josephu Bartomeuu! Točnije, to je poslao putem faxa.

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti poručio je Kataloncima da ne želi biti više dio kluba u kojem je proveo 20 godina. Ugovor s Barcom ga veže do ljeta 2021. godine, ali Leo želi ići odmah. Naime, do 1. lipnja je postojala klauzula u njegovom ugovoru prema kojoj je mogao napustiti klub za besplatno, a zbog situacije s korona virusom i sezonom koja se odužila, želja bi mu se i mogla ispuniti.

To je stvorilo uzbunu na Camp Nou pa je predsjednik Joseph Bartomeu u roku odmah sazvao sastanak. I on je sam svjestan da je njegov mandat gotov ako Argentinac napusti klub. Neće biti upamćen po trofejima, pojačanjima, uspjesima, već kao predsjednik u čijoj je eri jedan od najboljih nogometaša u povijesti napustio klub.

Možda napušta brod koji tone, ali ima pravo. To misli i legenda Barce Carles Puyol koji je svjestan situacije u voljenom klubu te je podržao Argentinca u njegovoj odluci.

- Poštovanje i divljenje, Leo. Sva moja podrška, prijatelju.

Pomalo nevjerojatno zvuči, zar ne? 'Leo Messi želi iz Barce'. To je prije dvije, tri godine bilo nepojmljivo. Nekoliko puta je govorio kako želi karijeru završiti u katalonskom klubu, ali situacija se u posljednje vrijeme pogoršala. Klub je dovodio promašaje od pojačanja, momčad je postojala sve starija, a Leo sve nezadovoljniji. Sve je palo na njegova leđa, a on je vukao do kad je mogao. 

Prije dvije godine ispali su iz Lige prvaka od Rome i to nakon što su izgubili 3-0 na Olimpicu, a prošle godine ih je Liverpool izbacio iz polufinala Lige prvaka unatoč tome što su imali 3-0 iz prve utakmice. Kap koja je prelila čašu bila je sramotna utakmica protiv Bayerna koji im je utrpao osam komada. Messi je izgledao poniženo, kao nikada u životu. A jedan od najboljih u povijesti ove igre si to ne smije dopustiti.

Nakon tog poraza u klub je došao Ronald Koeman koji se odmah bacio na remont. Preko mobitela je javio Luisu Suarezu i Ivanu Rakitiću da ne računa na njih. Halo, preko mobitela?! Dvojcu koji je u šest godina osvojio sve moguće s Barcelonom?! Takvo šikaniranje je ostavilo utjecaja i na Argentinca koji je sjajan prijatelj sa Suarezom, a jedan od igrača koje je Koeman odbacio je i Arturo Vidal, koji je također dobar s Messijem. Te stvari su još samo motivirale sjajnog napadača da odluči otići iz Katalonije.

Zašto je ovo poraz za Barcelonu? Prvo, ostat će bez legende i najboljeg igrača u povijesti kluba, a drugo, jedan od najboljih igrača u povijesti će im otići bez odštete.

Messi ne može igrati zauvijek i bilo je jasno da će morati jednom napustiti Barcu. Ali ne ovako i ne na ovaj način. Španjolski velikan više nikada neće biti isti. Jer napušta ih čovjek koji je u klubu proveo 20 godina, odigrao 731 utakmicu i zabio 634 gola uz 285 asistencija. Nema ni smisla spominjati što je sve osvojio. Četiri Lige prvaka, 10 La liga, šest Kupova i šest Zlatnih lopti.

Nijedan igrač nije iznad kluba, ali ovo je kao da Barcelona odlazi iz Barcelone...

 

Idi na 24sata

Komentari 105

  • Čeljo Brtika 26.08.2020.

    Zašto bi igrač bio glavni? Za to je tu trener. On se ljuti jer neće biti glavni haha

  • sizif07 26.08.2020.

    Faxom? Fax helizim... ili kako se vec zvao taj deterdzent? Ko danas jos koristi fax???

  • tralalalala 26.08.2020.

    Bitno da on s pola milijarde eura ima faks🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare