Obavijesti

Sport

Komentari 105

Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!

Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti poručio je Kataloncima da ne želi biti više dio kluba u kojem je proveo 20 godina. Ugovor s Barcom ga veže do ljeta 2021. godine, a on je zatražio raskid...

VIDEO

Više se vidim u nekom drugom klubu nego u Barceloni, poručio je Leo Messi Ronaldu Koemanu još u petak i ostavio sve u Barceloni u šoku.

Naravno, težak poraz od Bayerna (8-2) ostavio je na njemu neizlječive rane, ali u klubu su se nadali da je to ipak prolazna faza te da će se Argentinac predomisliti. S tom nadom Koeman je otišao na novi sastanak s Messijem, ali izašao je potpuno van sebe. Nizozemski trener rekao mu je da više nitko neće imati privilegije i da će od sada postojati samo tim.

Lea je to u potpunosti naljutilo pa je postao sve uvjereniji u svoju odluku da želi ići iz Barce, a onda je isto rekao i predsjedniku Josephu Bartomeuu! Točnije, to je poslao putem faxa.

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti poručio je Kataloncima da ne želi biti više dio kluba u kojem je proveo 20 godina. Ugovor s Barcom ga veže do ljeta 2021. godine, ali Leo želi ići odmah. Naime, do 1. lipnja je postojala klauzula u njegovom ugovoru prema kojoj je mogao napustiti klub za besplatno, a zbog situacije s korona virusom i sezonom koja se odužila, želja bi mu se i mogla ispuniti.

La Liga Santander - Sevilla v FC Barcelona

To je stvorilo uzbunu na Camp Nou pa je predsjednik Joseph Bartomeu u roku odmah sazvao sastanak. I on je sam svjestan da je njegov mandat gotov ako Argentinac napusti klub. Neće biti upamćen po trofejima, pojačanjima, uspjesima, već kao predsjednik u čijoj je eri jedan od najboljih nogometaša u povijesti napustio klub.

Možda napušta brod koji tone, ali ima pravo. To misli i legenda Barce Carles Puyol koji je svjestan situacije u voljenom klubu te je podržao Argentinca u njegovoj odluci.

- Poštovanje i divljenje, Leo. Sva moja podrška, prijatelju.

La Liga Santander - Sevilla v FC Barcelona

Pomalo nevjerojatno zvuči, zar ne? 'Leo Messi želi iz Barce'. To je prije dvije, tri godine bilo nepojmljivo. Nekoliko puta je govorio kako želi karijeru završiti u katalonskom klubu, ali situacija se u posljednje vrijeme pogoršala. Klub je dovodio promašaje od pojačanja, momčad je postojala sve starija, a Leo sve nezadovoljniji. Sve je palo na njegova leđa, a on je vukao do kad je mogao. 

Prije dvije godine ispali su iz Lige prvaka od Rome i to nakon što su izgubili 3-0 na Olimpicu, a prošle godine ih je Liverpool izbacio iz polufinala Lige prvaka unatoč tome što su imali 3-0 iz prve utakmice. Kap koja je prelila čašu bila je sramotna utakmica protiv Bayerna koji im je utrpao osam komada. Messi je izgledao poniženo, kao nikada u životu. A jedan od najboljih u povijesti ove igre si to ne smije dopustiti.

Le Bayern Munich écrase le FC Barcelone (8-2) lors du quart de finale de la Ligue des Champions (Champions League) à Lisbonne

Nakon tog poraza u klub je došao Ronald Koeman koji se odmah bacio na remont. Preko mobitela je javio Luisu Suarezu i Ivanu Rakitiću da ne računa na njih. Halo, preko mobitela?! Dvojcu koji je u šest godina osvojio sve moguće s Barcelonom?! Takvo šikaniranje je ostavilo utjecaja i na Argentinca koji je sjajan prijatelj sa Suarezom, a jedan od igrača koje je Koeman odbacio je i Arturo Vidal, koji je također dobar s Messijem. Te stvari su još samo motivirale sjajnog napadača da odluči otići iz Katalonije.

Zašto je ovo poraz za Barcelonu? Prvo, ostat će bez legende i najboljeg igrača u povijesti kluba, a drugo, jedan od najboljih igrača u povijesti će im otići bez odštete.

Juventus Turin - FC Barcelona 1:3

Messi ne može igrati zauvijek i bilo je jasno da će morati jednom napustiti Barcu. Ali ne ovako i ne na ovaj način. Španjolski velikan više nikada neće biti isti. Jer napušta ih čovjek koji je u klubu proveo 20 godina, odigrao 731 utakmicu i zabio 634 gola uz 285 asistencija. Nema ni smisla spominjati što je sve osvojio. Četiri Lige prvaka, 10 La liga, šest Kupova i šest Zlatnih lopti.

Nijedan igrač nije iznad kluba, ali ovo je kao da Barcelona odlazi iz Barcelone...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida