To je to što me zanima!

Pašalić je podsjetio na Rapaića: 'On zabija samo važne golove!'

Prekrasnim golom nakon svega 19 sekundi od ulaska u igru Mario Pašalić donio je pobjedu svojoj Atalanti nad Romom, kojom su se odvojili na šest bodova prednosti pred konkurentom u borbi za Ligu prvaka....
Vidi originalni članak

Bilo je dovoljno 19 sekundi nogometne čarolije da se stadion Atleti Azzuri d'Italia u Bergamu zatrese do temelja. I to zbog nogometne čarolije i prekrasnog gola Marija Pašalića kojim je njegova Atalanta pobijedila izravnog konkurenta za Ligu prvaka  Romu 2-1 i odvojila se na šest bodova na prvenstvenoj ljestvici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Povela je Roma u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena golom Edina Džeke, na početku drugog dijela poravnao je José Luis Palomino, a onda je trener Gian Piero Gasperini u 59. minuti s klupe uveo Pašalića, koji je u prvom dodiru s loptom nakon asistencije Robina Gosensa zabio u rašlje gola Paua Lópeza. Bio je to gol iz nogometnih udžbenika..

Možete ga pogledati OVDJE.

- Mario zabija samo važne golove - dobacio je nakon utakmice u prolazu najpopularniji igrač Atalante, kapetan Papu Gómez, dok je Mario primao čestitke navijača.

- Grande Mario, grazie Mario...

A Mario je bio presretan. Kako i ne bi, prije tjedan dana proslavio je 25. rođendan, Atalanta je odlučila iskeširati 15 milijuna eura i otkupiti njegov ugovor od Chelseaja, zabio je vrlo važan gol, a u srijedu ga čeka susret osmine finala Lige prvaka, Atalanta na San Siru dočekuje Valenciju.

- Presretan sam, trener je osjetio da mogu pomoći momčadi i tako je i ispalo. Super važan gol, ali puno važnija je na koncu pobjeda i tri boda... - kazao je Mario.

Zadovoljan je, naravno, bio i trener Gasperini.

- Vrijedna pobjeda, ma koliko smo bili koncentrirani na Romu, razmišljali smo i o Valenciji. Za nas je ovo vrlo vrijedna pobjeda, vrijedni bodovi u prekrasnoj atmosferi kakva se rijetko gdje može vidjeti u Italiji. Sretan sam, drago mi je zbog Palomina i Pašalića koji su zabili i potvrdili kvalitetu.

VIDEO: NAJBRŽI GOL U PET GODINA! Paša Express: Mario zabio tek 19 sekundi nakon što je ušao!

Akcija za gol starije navijače Hajduka svakako je je podsjetila na povijesni gol Milana Rapaića 21. rujna 1993. pred 35.000 ljudi koji je, odmah po ulasku s klupe, zabio Dinamu u rašlje za 3-2 nakon 12 sekundi i odmah potom dotrčao do klupe i pokazao Ivanu Kataliniću da ga zamijeni.

- Nije me podsjetio gol na Rapaićev, haha... Ja kad zabijem gol ne razmišljam ni o čemu, uživam u trenutku... - nasmijao se Mario, koji je sinoć odigrao na poziciji polušpice.

Nakon što je on zamijenio Duvána Zapatu, Gómez se priključio napadu, a Mario je zauzeo njegovu poziciju.

- Tako smo igrali dok je Zapata bio ozlijeđen par mjeseci, to nam je donijelo rezultate, tako da je trener odlučio da ćemo ponekad ovako i dalje igrati. Imali smo mi prilike i u prvom dijelu, ali smo primili gol iz individualne pogreške... Na sreću, odmah smo na početku drugog poluvremena izjednačili, kasnije i pobijedili. Nakon više od mjesec dana što nismo slavili na našem stadionu.

Mario je zabio najbrži gol za jednog igrača koji je ušao s klupe u Serie A u zadnjih gotovo pet godina, od Gruzijca Levana Mčedlidzea za Empoli protiv Sassuola u ožujku 2015., koji je zabio nakon 14 sekundi.

- Nisam to znao, ali sigurno je najbrži u mojoj karijeri. Drago mi je, ali prije svega mi je drago što smo uzeli sva tri boda. Zahvalio bih se i navijačima koji su nas nosili od prve do zadnje minute. S njima je sve puno lakše, oni nam daju samopouzdanje i guraju nas naprijed. Stvarno su vrhunski, i kad gubimo i kad vodimo stalno su uz nas, guraju nas... Bilo bi sjajno kad bi ovakva atmosfera bila i u Ligi prvaka, ali Atalanta nema tako veliku bazu navijača da napuni San Siro. Bez obzira na to, bit će i u srijedu dobra atmosfera, nadamo se i dobar rezultat - zaključio je Pašalić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 26

  • čoviksjuga 16.02.2020.

    Chelsea ga se olako odrekao ali i bolje, ovako igra puno više a to je za Dalića dobra vijset za razliku od statusa Lovrena. Možda kad Liverpool osigura naslov i zaigra koju utakmicu !?

  • violetmind 16.02.2020.

    Eto nek ga dalic drzi na klupi!

  • Winks 16.02.2020.

    Bravo Pasalicu, ti Romi, Broz Milanu, Rebic Interu i Juventusu...dominacija Hrvata u Serie A, pred Euro :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare