To je to što me zanima!

Pavičić: Rijeka hoće sve pobjede do kraja, Hajduk je prvi sljedeći

Rujevica je rasprodana. Ostalo je tek još nešto ulaznica za Armadin sjever. Jadranski derbi najavljuje sjajna 'desetka': Spustit' loptu, agresivnost u duelu, puna Rujevica... Idemo po trijumf
Vidi originalni članak

Dragi navijači i navijačice, obavještavamo Vas da su za utakmicu protiv Hajduka (nedjelja, 17 sati) tribine zapad i istok rasprodane. U prodaji je još uvijek sjeverna tribina za koju ulaznicu mogu kupiti članovi HNK Rijeka odnosno članovi KN Armada #ZajednosmoRijeka

To je obavijest koja je ujutro dva dana prije Jadranskog derbija dočekala riječki navijački puk. Igra se u nedjelju u 17 sati, na dan utakmice kiše bi, kažu sinoptičari, moglo biti ujutro, ali sam derbi trebao bi se igrati na ugodnih 16-17 stupnjeva, bez kiše.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi na Rujevicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka i Hajduk su u recentnom razdoblju, nakon dugogodišnje riječke dominacije, ušli u zanimljiv uzorak: Rijeka dobiva na Poljudu, Hajduk na Rujevici. Navijačima na Kvarneru je dosta tih domaćih neizvjesnih utakmica (uglavnom čak i s riječkom dominacijom) koje na kraju završavaju s gorčinom poraza.

Iz navijačke je perspektive sada nebitno tko još ima šanse za naslov, a tko ne. Riječani žele - pobjedu. Naravno, svi bi (kada bi se moralo) između nedjeljnog derbija i onog u finalu kupa, odabrali trofej, ali riječka je publika kao i svaka nogometna, sportska. Žele: sve. Trijumf u nedjelju, trijumf 26. svibnja i osvojeni trofej.

UVERTIRA ZA FINALE Drmić, Vučkić, Pavičić i Murić u top-formi za Jadranski derbi... Puna Rujevica, velika utakmica!

- Ovo je zadnji ovosezonski derbi na našoj Rujevici i naravno, poziv navijačima da nas nose u toj utakmici u kojoj smo sami sebi pokazali jasnu smjernicu kako odigrati, onom izvedbom i pobjedom protiv Osijeka - priča možda i najvažniji čovjek u Tomićevoj raskošnoj, napadačkoj nogometnoj viziji... Play maker, Domagoj Pavičić.

REAKCIJE IZ ŠIBENIKA Tomić: Ovaj film gledali smo par puta. Hajduk? Svi na Rujevicu!

- Mi, jednostavno, moramo igrati svoj nogomet. Spustit' loptu. Tu smo najbolji. Imamo fantastičan, brz teren, a to nam odgovara. Kad igramo svoj nogomet i još pred punom Rujevicom... Naravno da možemo do pobjede.

Mogući ključni detalji?

- U derbijima je uvijek bitna ta kompaktnost cijele momčadi i pozitivna agresivnost u duelu, osvajati te 'druge lopte'. Ali kažem, ako ćemo mi igrati svoj nogomet, kao protiv Osijeka, a i u Šibeniku smo pokazali što možemo čim smo spustili loptu na tlo, onda svi vide da smo među najboljim momčadima u ligi.

Bili ste u crnoj rupi. Sad ste opet na vrhu vala, ona 'stara' Rijeka.

- Četiri poraza u pet utakmica sigurno su ostavili trag na samopouzdanju i raspoloženju, ali vratili smo se, idemo kao jedno s dogovorom i ciljem da pobijedimo u ama baš svakoj utakmici do kraja.

KOMENTAR Najefikasnija i najatraktivnija momčad HNL-a... To je Rijeka!

Nedjelja 8. svibnja na Kvarneru kao intro u četvrtak 26. svibnja u Dalmaciji?

- Ma ne. Ovo nema veze s finalom kupa. Igra se tri tjedna prije finala, to su dvije posve različite utakmice. U nedjelju očekujemo fantastičnu atmosferu na Rujevici s kojom imamo jedan neopisivi vjetar u leđa i s tim navijanjem punog stadiona uvijek smo pa ćemo i sada biti puno jači - rekao je Pavičić, riječka 'desetka', dirigent po čijim notama plešu i njegovi i protivnički igrači.

On, Drmić, Vučkić, Murić, Krovinović, Livaja, Kalinić... Jadranski derbi je - parada majstora!

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • TOME_3 06.05.2022.

    ajmo hajduče odigrajmo u obrani kao protiv dinama i rijeka pada 

  • mandalorian67 06.05.2022.

    Kakva nedjelja nas ceka,jedva cekam. Kakve dvije utakmice....uffff ma HNL je zakon!

  • BBB1_1 06.05.2022.

    Rijeka ce napunit blitvare pa onda i u kupu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare