Obavijesti

Sport

Komentari 25

Pavičić: Rijeka hoće sve pobjede do kraja, Hajduk je prvi sljedeći

Pavičić: Rijeka hoće sve pobjede do kraja, Hajduk je prvi sljedeći
3

Rujevica je rasprodana. Ostalo je tek još nešto ulaznica za Armadin sjever. Jadranski derbi najavljuje sjajna 'desetka': Spustit' loptu, agresivnost u duelu, puna Rujevica... Idemo po trijumf

VIDEO

Dragi navijači i navijačice, obavještavamo Vas da su za utakmicu protiv Hajduka (nedjelja, 17 sati) tribine zapad i istok rasprodane. U prodaji je još uvijek sjeverna tribina za koju ulaznicu mogu kupiti članovi HNK Rijeka odnosno članovi KN Armada #ZajednosmoRijeka

To je obavijest koja je ujutro dva dana prije Jadranskog derbija dočekala riječki navijački puk. Igra se u nedjelju u 17 sati, na dan utakmice kiše bi, kažu sinoptičari, moglo biti ujutro, ali sam derbi trebao bi se igrati na ugodnih 16-17 stupnjeva, bez kiše.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi na Rujevicu

Pokretanje videa...

100. Jadranski derbi 00:27

Rijeka i Hajduk su u recentnom razdoblju, nakon dugogodišnje riječke dominacije, ušli u zanimljiv uzorak: Rijeka dobiva na Poljudu, Hajduk na Rujevici. Navijačima na Kvarneru je dosta tih domaćih neizvjesnih utakmica (uglavnom čak i s riječkom dominacijom) koje na kraju završavaju s gorčinom poraza.

Iz navijačke je perspektive sada nebitno tko još ima šanse za naslov, a tko ne. Riječani žele - pobjedu. Naravno, svi bi (kada bi se moralo) između nedjeljnog derbija i onog u finalu kupa, odabrali trofej, ali riječka je publika kao i svaka nogometna, sportska. Žele: sve. Trijumf u nedjelju, trijumf 26. svibnja i osvojeni trofej.

Drmić, Vučkić, Pavičić i Murić u top-formi za Jadranski derbi... Puna Rujevica, velika utakmica!
Drmić, Vučkić, Pavičić i Murić u top-formi za Jadranski derbi... Puna Rujevica, velika utakmica!

- Ovo je zadnji ovosezonski derbi na našoj Rujevici i naravno, poziv navijačima da nas nose u toj utakmici u kojoj smo sami sebi pokazali jasnu smjernicu kako odigrati, onom izvedbom i pobjedom protiv Osijeka - priča možda i najvažniji čovjek u Tomićevoj raskošnoj, napadačkoj nogometnoj viziji... Play maker, Domagoj Pavičić.

Tomić: Ovaj film gledali smo par puta. Hajduk? Svi na Rujevicu!
Tomić: Ovaj film gledali smo par puta. Hajduk? Svi na Rujevicu!

- Mi, jednostavno, moramo igrati svoj nogomet. Spustit' loptu. Tu smo najbolji. Imamo fantastičan, brz teren, a to nam odgovara. Kad igramo svoj nogomet i još pred punom Rujevicom... Naravno da možemo do pobjede.

Mogući ključni detalji?

- U derbijima je uvijek bitna ta kompaktnost cijele momčadi i pozitivna agresivnost u duelu, osvajati te 'druge lopte'. Ali kažem, ako ćemo mi igrati svoj nogomet, kao protiv Osijeka, a i u Šibeniku smo pokazali što možemo čim smo spustili loptu na tlo, onda svi vide da smo među najboljim momčadima u ligi.

Bili ste u crnoj rupi. Sad ste opet na vrhu vala, ona 'stara' Rijeka.

- Četiri poraza u pet utakmica sigurno su ostavili trag na samopouzdanju i raspoloženju, ali vratili smo se, idemo kao jedno s dogovorom i ciljem da pobijedimo u ama baš svakoj utakmici do kraja.

Najefikasnija i najatraktivnija momčad HNL-a... To je Rijeka!
Najefikasnija i najatraktivnija momčad HNL-a... To je Rijeka!

Nedjelja 8. svibnja na Kvarneru kao intro u četvrtak 26. svibnja u Dalmaciji?

- Ma ne. Ovo nema veze s finalom kupa. Igra se tri tjedna prije finala, to su dvije posve različite utakmice. U nedjelju očekujemo fantastičnu atmosferu na Rujevici s kojom imamo jedan neopisivi vjetar u leđa i s tim navijanjem punog stadiona uvijek smo pa ćemo i sada biti puno jači - rekao je Pavičić, riječka 'desetka', dirigent po čijim notama plešu i njegovi i protivnički igrači.

On, Drmić, Vučkić, Murić, Krovinović, Livaja, Kalinić... Jadranski derbi je - parada majstora!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...